ISSN 2457 - 3973

Primar din Neamţ condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Îşi pierde mandatul.

Primarul comunei Hangu, Gavril Lupu, a fost condamnat, marţi (19 aprilie 2022), de magistraţii Curţii de Apel Bacău, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Totodată, Lupu trebuie să plătească, în solidar cu Primăria Hangu, sumele de 304.474,96 lei, respectiv 193.149,28 lei, cu titlu de daune materiale, la care se adaugă majorări de întârziere calculate până la data achitării integrale a debitului principal.

Decizia definitivă a instanţei vine în dosarul în care primarul comunei Hangu a fost trimis în judecată de DNA pentru fraude cu fonduri europene (prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţii ăentru Agricultură).

Concret, primarul Gavril Lupu ar fi depus la APIA mai multe documente false prin care a fost obţinută subvenţia pentru suprafeţe de teren mai mari decât cele utilizate în realitate.

În afară de condamnarea la pedeapsa cu închisoare cu suspendare şi plata despăgubirilor, Gavril Lupu nu mai poate ocupa funcţia de primar şi nici nu mai poate candida.

Urmează ca sentinţa Curţii de Apel Bacău să fie comunicată Primăriei Hangu (în atenţia secretarului) dar şi Prefecturii Neamţ. Pe baza acestui document, prefectul va emite ordinul de încetare de drept, înainte de termen, a mandatului de primar a lui Gavril Lupu.

Funcţia de primar interimar va fi preluată de actualul viceprimar iar în funcţia de viceprimar interimar va fi ales unul dintre consilierii locali.

Guvernul poate decide (sau nu) alegeri anticipate pentru funcţia de primar. Având în vedere că şi la Crăcăoani a devenit vacantă funcţia de primar, şi mai sunt şi alte situaţii în ţară, iar până la alegerile regulate mai sunt 2 ani, există posibilitatea organizării de alegeri anticipate.

Articolul anterior

Ionel Arsene (președinte CJ Neamț): „8 km de asfalt pe DJ 207A”

Articolul următor

Primăria Piatra-Neamţ SUSPENDĂ încheierea contractelor privind parcările de reşedinţă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.