ISSN 2457 - 3973

Primăria anunţă realizarea unui parc de aventură în Ştrandul Piatra-Neamţ

Municipiul Piatra-Neamț va avea o zonă de agrement tip aventura parc în Ștrandul Tineretului, potrivit unui anunţ făcut, vineri, de Primărie.

Săptămâna aceasta a fost semnat contractul cu firma care urmează să execute construcția, urmând ca în cel mai scurt timp să fie dat ordinul de începere a lucrărilor.

Parcul va fi compus din 2 trasee de aventură (pe grupe diferite de vârstă), 2 trasee de tiroliană, o zonă de slackline, 2 zone de leagăne și o zonă de cățărat pentru copii cu vârsta de maximum 6 ani.

Primul traseu de aventură, dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani va avea 7 segmente distincte, respectiv punți suspendate realizate din materiale diverse și lungimi de la 7 la 17 m și un pod tibetan. Cu lungimea de 13,6 m. Cel de-al doilea traseu de aventură este dedicat copiilor cu vârste peste 6 ani și va fi format din 9 segmente distincte: pasaje de cățărare, punți suspendate, segmente de parcurs acrobatic. Pe lângă aceste trasee parcul va mai cuprinde un tronson de slackline pe 13,5 m, o zonă cu mai multe tiroliene scurte, 2 zone cu diferite tipuri de leagăne (cu șezut de plastic fără spătar, leagăne cu spătar tip ”baby”, leagăne cuib, leagăn tip ”stepper”) și o zănă de cățărat pentru copiii de 3-6 ani. Toate elementele vor fi realizate conform standardelor internaționale de siguranță.

„Așa cum am promis, dezvoltăm infrastructura de agrement din Piatra-Neamț pentru a oferi modalități cât mai diverse pentru petrecerea timpului liber pentru pietreni și turiști. Am început cu noul loc de joc, urmează aventura parc și vom continua procesul de modernizare și reamenajare a ștrandului astfel încât acesta să devină un spațiu tot mai atractiv, sigur și civilizat”, a declarat, într-un comunicat de presă, primarul Andrei Carabelea.

Terenul pe care va fi amenajată zona de agrement are o suprafață de 2100  mp, este proprietatea municipiului Piatra-Neamț și este în prezent liber de construcții, fiind acoperit în cea mai mare parte de arbori și vegetație spontană (spațiul verde situat vizavi de noul loc de joacă). Termenul de realizare a construcției este de 30 de zile de la ordinul de începere a lucrărilor. Astfel, estimăm că noul aventura parc va putea fi dat în folosință la începutul lunii octombrie. Lucrarea va fi executată de SC Mountain SRL, valoarea contractului fiind de 57915,80 lei fără TVA.

(foto cu caracter ilustrativ)

Articolul anterior

Deputat Mara Calista (PNL Neamț): Începe în forță procesul de digitalizare a dosarelor de pensie!

Articolul următor

Un şofer beat din Roznov a distrus două maşini parcate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.