ISSN 2457 - 3973

Primăria Piatra-Neamţ cere urgent bani de la Guvern pentru un serviciu vital pietrenilor

Primarul Andrei Carabelea a convocat astăzi în ședință extraordinară Comitetul Local pentru Situații de Urgență Piatra-Neamț în care s-a discutat despre situaţia conductei care alimentează cu apă potabilă, din zona de captare Vaduri, atât Spitalul Județean de Urgență Neamț, dar şi zeci de mii de pietreni.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Piatra-Neamţ, având în vedere vechimea conductei și durata de exploatare normală depășită, există riscul să fie suspendat serviciul de utilitate publică de alimentare cu apă potabilă a unui număr de aproximativ 35.000 de pietreni și a peste 140 de instituții printre care spitalul, școli și grădinițe.

„Este o temă care a fost lăsată deoparte, uitată ani de zile și care, cel puțin în contextul de acum al pandemiei, nu mai poate fi ignorată. În acest moment necesarul de apă este asigurat de o magistrală cu pierderi foarte mari, de aproximativ 70% și care poate oricând să cedeze. Aceste pierderi de apă se regăsesc în facturile de apă ale pietrenilor, dar grav este și că pierderile de apă provoacă eroziuni ale solului în zonele respective. Și nimeni nu poate anticipa când poate apărea o nouă avarie majoră. Am propus astăzi Comitetului pentru Situații de Urgență să analizeze potențialul de risc în această situație și am propus înlocuirea de urgență a rețelei de alimentare cu apă de pe tronsonul: intersecția Bd. Decebal cu Str. Eroilor – Piața Mihail Kogălniceanu, până la sensul giratoriu de la Spitalul Județean, pe o lungime de aproximativ 2000 m” ,a declarat la finalul întâlnirii primarul Andrei Carabelea.

Hotărârea de constatare a potențialului de risc și propunerea de înlocuire a conductei a fost votată în unanimitate de către cei prezenți, urmând ca ea să fie înaintată Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în vederea aprobării și solicitării de sprijin financiar guvernamental pentru implementarea unei soluții rapide.

Articolul anterior

Eugen Țapu-Nazare: Rușinos! Guvernul Cioloș a primit doar 88 de voturi!

Articolul următor

Contravenții piscicole constatate de jandarmii nemțeni, de la începutul anului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *