ISSN 2457 - 3973

Primăria Piatra-Neamț lansează cea mai mare licitație din toate timpurile: 90 milioane lei!

Primăria Piatra-Neamț lansează cea mai mare licitație din ultimii 30 de ani. Este vorba de proiectele de mobilitate urbană care totalizează fonduri de 90 de milioane lei (aproximativ 18 milioane euro). 

Lucrările desfășurate includ și reamenajarea și accesibilizarea trotuarelor, a spațiilor verzi, reorganizarea parcărilor, îngroparea cablurilor și montarea de mobilier urban nou.

„Suntem foarte aproape de începerea lucrărilor din proiectele pentru modernizarea principalelor coridoare de mobilitate din Piatra-Neamț. Documentația tehnică pentru cele trei proiecte a fost publicată pe SEAP. Ne dorim cât mai mulți ofertanți care să se înscrie și pentru a avea timpul necesar pentru pregătirea ofertelor, licitația va fi deschisă pe platforma de achiziții 45 de zile. Oferta câștigătoare va fi stabilită pe baza a două criterii de evaluare obiective: cea mai bună ofertă financiară și timpul de execuție. Ofertele pentru realizarea proiectelor pot fi depuse până pe 7 februarie 2022”, a declarat primarul municipiului Piatra-Neamţ, Andrei Carabelea.

Cele trei coridoare de mobilitate care vor fi reorganizate și modernizate sunt;

1. Bd. 9 Mai – Strada Dimitrie Leonida.

Proiectul precede refacerea Bulevardului 9 Mai pe o distanţă de 656 metri, de la intersecția cu Bulevardul Republicii pâna la Pod Cuiejdi și Strada Dimitrie Leonida (2,2 kilometri de la Pod Cuiejdi până la intersecția cu Strada Izvoare);  racordarea cu străzile laterale pe o lungime de aproximativ 25 metri; amenajare de trotuare şi spații verzi; reorganizarea parcărilor; realizarea canalului tehnic pentru îngroparea cablurilor; reabilitarea si extinderea podului existent peste râul Cuiejdiu (28 metri), situat între bulevardul 9 Mai și Strada Dimitrie Leonida; lucrări de semnalizare rutieră corespunzătoare stas-urilor în vigoare.

2. Bd. Decebal – Piața Mihail Kogălniceanu – Bd. Traian

Proiectul prevede modernizarea a peste 69.000. metri pătraţi din suprafață carosabilă; peste 3,5 kilometri de benzi dedicate transportului public în comun; reconfigurarea a 5 sensuri giratorii; construirea și modernizarea a peste 26.000 metri pătraţi de trotuare; amenajarea a peste 3,3 kilometri de piste de biciclete cu sens dublu; modernizarea a 8.400 metri pătraţi de spațiu verde; un pod nou pe amplasamentul vechiului pod (din P-ța Mihail Kogălniceanu); amenajarea a 48 de locuri de parcare; 23 de bănci noi, 113 rastele individuale pentru biciclete și 60 de coșuri de gunoi; plantarea a 252 de arbori maturi pentru retenția de dioxid de carbon și 28 de arbuști.

 

3. Strada Mihai Viteazu

Proiectul prevede reabilitarea a peste 32.300 metri pătraţi de suprafaţă carosabilă şi aproape 5.900 metri pătraţi de trotuar; peste 2.500 metri pătraţi de totuare nou construite; 2,2 kilometri de pistă de biciclete dublă, inclusiv spațiu de siguranţă; 0,5 kilometri de pistă de biciclete simplă, inclusiv spațiu de siguranță; aproape 1.200 metri pătraţi de aliniament de spațiu verde modernizat; un pasaj reabilitat; o pasarelă reabilitată; aproape 1.500 metri pătraţi de spații de parcare amenajate, inclusiv alveola dedicată.

„Implementarea proiectelor de mobilitate urbană va însemna modernizarea orașului nostru. Ne dorim prioritizarea transportului în comun și a celui pe bicicletă și transformarea orașului nostru într-unul modern, european, prietenos cu pietonii, redat oamenilor. Lucrările la cele trei proiecte se vor desfășura etapizat, astfel încât să se diminueze disconfortul pentru pietreni și pentru cei care tranzitează orașul”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Mai multe detalii sunt disponibile aici: https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100134188 .

Articolul anterior

A murit Victor Socaciu. CV-ul artistului este impresionant.

Articolul următor

Şoferi din 4 judeţe, implicaţi în accidentul din Roman, de pe E85

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *