• 9 martie 2021

ISSN 2457 - 3973

Primarii PSD Neamț cu rezultate slabe la europarlamentare, apărați de … liberali! CJ Neamț le-ar fi tăiat fonduri importante!

Consilierii județeni ai PNL Neamț au solicitat, prin vocea liderului de grup, Florin Hopșa, retragerea de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a proiectului privind repartizarea sumelor din cota impozitului pe venit.

Florin Hopșa a declarat că are suspiciuni cu privire la împărțirea acestor sume de către PSD Neamț și anume că primarii social-democrați vor primi bani în funcție de rezultatele obținute la alegerile europarlamentare.

”Având în vedere proiectele de hotărâre care sunt pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Cosiliului Județean de astăzi 26 septembrie, ora 16.30, SOLICIT PUBLIC inițiatorului proiectului nr.5 – Proiect de hotărârea privind repartizarea pe unități administrativ teritoriale a cotei de 7,5% din impozitul de venit, reprezentând Fondul la dispoziția Consiliului Județean Neamț pe anul 2019, să îl RETRAGĂ DE PE ORDINEA DE ZI.

Solicitarea este motivată prin următoarele argumente:

NU EXISTĂ nicio anexă la proiectul de hotărâre prin care să fie expuse criteriile care au stat la baza repartizării propuse;

Există discrepanțe majore între alocările de sume către primăriile conduse de primari PSD și primari PNL, chiar dacă localitățile liberale au o populație de 2 sau 3 ori mai mare, au repartizate sume de 6,7,8,9, 10 și chiar de 20 ori mai mici;

Există suspiciuni că repartizarea sumelor s-a făcut în funcție de rezultatele obținute de PSD la alegerile europarlamentare și înclin să cred că sunt coincidențe și nu abuz în serviciu”, a declarat Florin Hopșa.

Liderul grupului PNL din Consiliul Județean Neamț a oferit și câteva exemple:

a) În comuna Oniceni s-a obținut cel mai mare rezultat la alegerile europarlamentare pentru PSD – 74,04% – iar pe schema actuală de repartizare comuna primește cea mai mare sumă din toate comunele din județ – de 10 ori mai mult decât Roman sau Piatra Neamț (1.000.000 lei)
b) În comuna Valea Ursului s-a obținut al doilea rezultat de PSD la alegerile europarlamentare- 62,65% – iar pe schema actuală comuna primește o sumă de 6,5 ori mai mare decât Piatra Neamț sau Roman și de peste 11 ori mai mare decât 20 localități conduse de primari liberali (700.000 lei)

”Recomand inițiatorului proiectului de hotărâre să revină cu piciorele pe pământ și să învețe din greșelile altora. Au fost de-a lungul timpului oameni din județ, bine plasați și influenți în anumite cercuri de decizie, care poate au pierdut contactul cu realitatea și …unde au ajuns acum ???”, a mai spus Florin Hopșa.

Ședința Consiliului Județean Neamț este programată pentru astăzi, de la ora 16.30.

Articolul anterior

UPDATE Accident rutier pe E85 la Roman! Traficul este blocat pe ambele sensuri!

Articolul următor

Iată cum s-a produs accidentul de pe E85, din Roman

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *