ISSN 2457 - 3973

Primarul Carabelea anunţă: „Obiectiv prioritar – modernizări în toate școlile din oraș!”

Școlile Gimnaziale Nr. 5 și Nr. 8. din Piatra-Neamț vor beneficia de modernizarea infrastructurii educaționale cu fonduri de la Uniunea Europeană. Este vorba despre proiecte finanțate prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 10 „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, valoarea cumulată a celor două proiecte depășind 20 de milioane de lei. Contractele de finanțare au fost semnate la sfârșitul anului trecut și urmează să fie scoase la licitație contractele de achiziții.

Prin aceste proiecte școlile vor fi dotate cu mobilier educațional modern și echipamente IT de ultimă generație, respectiv table interactive, laptopuri, videoproiectoare, imprimante, routere etc. Principalul obiectiv al acestor proiecte este îmbunătățirea calității infrastructurii educaționale și creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu prin dezvoltarea sistemului și asigurarea accesului la învățământul obligatoriu.

”Am promis să fac toate eforturile posibile pentru ca elevii din Piatra-Neamț să beneficieze de condiții excelente de studiu în școlile din oraș. Asta înseamnă clădiri reabilitate și modernizate, clase și laboratoare dotate cu mobilier și echipamente conform standardelor internaționale și investiții permanente pentru rezolvarea cu celeritate a problemelor și solicitărilor punctuale.  De aceea în acest an am mărit de trei ori bugetul dedicat educației față de anul 2021 și vom  căuta permanent să suplimentăm fondurile proprii profitând de toate sursele de finanțare disponibile.” a declarat primarul Andrei Carabelea.

În acest an în bugetul municipiului Piatra-Neamț au fost prevăzute fonduri de aproximativ 9 150 000 lei pentru investiții și reparații în școli, la care se adaugă 7 212 000 de lei pentru bursele școlare. Primăria Piatra-Neamț va continua investițiile în infrastructura educațională din unitățile de învățământ, atât cu fonduri de la bugetul local, cât și prin proiecte europene sau cu finanțări de la Compania Națională de Investiții, răspunzând astfel solicitărilor venite de la conducerile școlilor, asociațiile de părinți și elevi.

Pentru orice sugestii sau pentru a semnala probleme administrative de la nivelul unităților de învățământ, părinții și elevii au la dispoziție numărul 0758 111 855.

Articolul anterior

Mugur Cozmanciuc: Guvernul a publicat ordinul privind dezvoltarea reţelelor de distribuţie de gaze finanțate din PNNR

Articolul următor

Percheziţii în Neamţ la hoţi de utilaje agricole din UE! Prejudiciul e 1,5 milioane euro!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *