ISSN 2457 - 3973

Primarul Carabelea: Demisia lui Harbuz prelungește instabilitatea și incertitudinea din Consiliul Local!

Demisia lui Liviu Harbuz din Consiliul Local Piatra-Neamț prelungește instabilitatea și incertitudinea din legislativul local, a declarat, luni, primarul Andrei Carabelea.
Edilul a subliniat că demisia lui Harbuz este firească, din perspectiva deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, potrivit căreia s-a aflat în stare de incompatibilitate.
Primarul Carabelea susține însă că retragerea PRO România din alianța cu PNL și USR complică situația.
”Am luat act în această dimineață de demisia domnului Liviu Harbuz din Consiliul Local. Dacă privim acest gest din perspectiva sentinței Înaltei Curți de Casație și Justiție cu privire la starea sa de incompatibilitate, atunci ar fi unul normal. Lucrurile se complică însă atunci când domnia sa acuză PNL de „nerespectarea unor înțelegeri” și își anunță retragerea din alianța pe care am construit-o cu mult efort timp de aproape trei luni. Să privim așadar contextul: peste câteva ore va avea loc cea mai importantă sedință a Consiliului Local din acest mandat. Vom discuta peste 50 de proiecte care vor avea impact major asupra orașului și asupra pietrenilor. Vorbim despre comisii speciale, despre stabilirea taxelor și impozitelor locale, despre proiecte aflate în implementare dar și despre proiecte noi pe domenii vitale, precum Spitalul Municipal Piatra Neamț. Această demisie nu face decât să prelungească starea de instabilitate și incertitidune din Consiliul Local precum și amână pe termen nedefinit alegerea viceprimarilor.
Credeam și cred cu tărie că a venit vremea în care interesul comunității să fie mai important decât interesele și jocurile politice”, a declarat primarul Andrei Carabelea.
Liviu Harbuz a denunțat protocolul de colaborare al PRO România cu PNL și USR, invocând faptul că liberalii nu au respectat înțelegerile statuate în cadrul alianței.
Punctul sensibil îl reprezintă orașul Roznov, acolo unde PNL refuză să îl susțină pe Ionel Ciubotaru (PRO România) pentru funcția de viceprimar.
Luni, Liviu Harbuz și-a depus și demisia din funcția de consilier al municipiului Piatra-Neamț și astfel s-au blocat alegerile pentru cele 2 funcții de viceprimar. Potrivit legii, viceprimarii se aleg după ce sunt validate toate mandatele de consilier local, ori în momentul de față, prin demisia lui Harbuz, Consiliul Local Piatra-Neamț este incomplet.

Articolul anterior

Liviu Harbuz a demisionat azi din Consiliul Local. Alegerile pentru viceprimari – blocate!

Articolul următor

Au fost stabilite centrele de vaccinare anti-COVID din județul Neamț! Iată cine se poate vaccina!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *