ISSN 2457 - 3973

Primarul Carabelea, despre situaţia de la LPS: „Știu ce presiuni fac cei doi membri PSD care ocupă vremelnic funcții de care abuzează!”

Primăria municipiului Piatra-Neamț s-a implicat în soluționarea problemelor de la Liceul cu Program Sportiv, unde a fost întreruptă alimentarea cu gaze naturale.

Primarul Andrei Carabelea a solicitat conducerii liceului să efectueze plata pentru facturile restante de gaze naturale din veniturile proprii, pentru rezolvarea cât mai rapidă a problemei care ține în frig elevii acestui liceu și bucătăria cantinei fără gaz.

Conducerea liceului nu și-a asumat această soluție și amână plata facturilor restante până marți sau miercuri, la presiunea Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Primarul Andrei Carabelea: „După priceperea și corectitudinea unora, în continuare, zeci de elevi de la LPS ar trebui să stea în frig. Conducerea școlii, fie din cauza presiunilor, fie de frica auditului comandat de șefa IȘJ, fie din nepăsare, amână plata facturii restante care a dus la debranșarea de la gaze naturale. Cu toate acestea, am vorbit la furnizorul de gaze să nu lase copiii în frig și să facă rebranșarea de astăzi. Într-un fel sau altul, plata se va face, în maxim două zile. Dar două lucruri sunt grave: cu asemenea șefi, învățământul nemțean nu are nicio șansă; cu directori timizi și speriați, copiii îngheață de frig. Chiar dacă e greu să îți faci treaba, te descurci sau lași pe altul care poate. Știu ce presiuni fac cei doi membri PSD care ocupă vremelnic funcții de care abuzează. Șefa IȘJ Neamț și prefectul PSD au cerut conducerii liceului să amâne plata până miercuri, numai să nu aplice soluția propusă de mine. Este vorba de un blocaj sistematic făcut de PSD, la orice proiect sau soluție. Un joc politic meschin și ticălos ale cărei victime sunt acum, după cum vedem, elevii pietreni. Cu asemenea politicieni, comunitatea suferă. Îi încurajez pe toți directorii de școli și pe toți profesorii să nu se lase impresionați de tocurile ascuțite și de vocile ridicate. Amenințările și abuzurile politrucilor vremelnici, dar puși pe rele, nu pot fi mai puternice și nu pot câștiga în fața celor care își fac datoria cu profesionalism, dedicare și caracter”.

Articolul anterior

Accident între un autobuz și un autoturism în giratoriul de la magazinul Unic Piatra-Neamț

Articolul următor

Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” va fi reabilitat energetic prin PNRR

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *