ISSN 2457 - 3973

Primarul Carabelea: „Toate contractele de parcări din Piatra-Neamţ devin nule de la 1 martie 2022!”

Primăria Piatra-Neamţ reorganizează total serviciul de administrare a parcărilor, începând cu data de 1 martie, a anunţat, joi, primarul Andrei Carabelea.

Astfel, primăria va prelua în gestiune directă serviciul de administrare a parcărilor publice și de reședință.

Primarul Andrei Carabelea a anunţat că de la 1 martie 2022, toate contractele încheiate de cetățeni cu Societatea Parking devin nule, dar vor fi recunoscute timp de 30 de zile pentru ca locatarii să își poată păstra locurile de parcare.

Astfel este necesară încheierea unui contract de utilizare a locului de parcare cu Primăria Piatra-Neamț, până la data de 31 martie 2022.

„Cetățenii nu trebuie să intre în panică, pentru că nimenu nu îşi va pierde actualul loc de parcare. Ei vor avea prioritate la încheierea contractului pentru locul deținut în prezent pe o perioadă de 30 de zile, respectiv până la 31 martie”, a declarat primarul Andrei Carabelea. 

Pentru încheierea unui nou contract de închiriere a locului de parcare cu Primăria Piatra-Neamţ:

 • Solicitanții pot depune documentele on-line sau la ghișeele dedicate de la Sediul Primăriei-Camera 20, Forum Center sau Centrul de Informare Turistică.
 • Cei care au achitat parcarea până la o anumită dată a anului în curs își vor primi banii înapoi. Toate detaliile cu privire la modul de recuperare al banilor vor fi comunicate ulterior.
 • Noile tarife pentru utilizarea locurilor de parcare sunt de 175 de lei /an pentru persoane fizice și de 350 de lei pentru cele juridice. Acestea pot fi achitate la ghișeele Direcției Taxe și Impozite sau on-line.
 • Licitațiile pentru locurile de parcare se vor organiza doar pentru locurile disponibile, devenite vacante după data de 31 martie 2022 prin neprezentarea actualului deținător, sau devenite ulterior disponibile din diferite motive, dacă pentru respectivele locuri există mai mult de o solicitare.
 • Punem la dispoziția cetățenilor două numere de telefon la care pot afla informații suplimentare cu privire la acest subiect. Este vorba despre 0758 111 855 și 0748 146 809.

„Principalul obiectiv al unei administrații publice locale este de a oferi cetățenilor servicii de calitate și de a le asigura confort. Pentru  a îmbunătăți aceste servicii uneori  trebuie să faci schimbări și să iei decizii radicale, care implică și un disconfort pentru populație. Suntem într-un astfel de moment în care este nevoie ca pentru îmbunătățirea și eficientizarea serviciului de administrare a parcărilor publice  să îl preluăm în gestiune directă de la Societatea Parking. Este o decizie forțată de împrejurări, pe care a trebuit să o luăm în contextul în care Sc Parking a încălcat obligațiile contractuale și a avut o atitudine de dispreț față de Primărie și față de cetățeni. Va urma o perioadă de tranziție, dar vă asigurăm că vom face tot posibilul pentru a minimiza disconfortul creat cetățenilor de această situație nedorită”, a mai declarat primarul Andrei Carabelea

În urma dezbaterii publice, la Regulamentul publicat pe site au fost aduse următoarele modificări:

 • A fost adăugată posibilitatea de depunere a documentelor on-line.
 • A fost scoasă obligativitatea prezentării unei adeverințe de la Direcția de Taxe și Impozite, în schimb se va face verificarea de către lucrătorii primăriei în baza de date a DTI.
 • Referitor la posibilitatea rezilierii contractului dacă de 3 ori este făcută o sesizare privind ocuparea locului de parcare de către un alt autoturism decât cel pentru care este încheiat contractul: se va face o notificare către titular pentru clarificarea contractului și doar dacă nu se îndeplinesc condițiile pentru atribuirea unui loc de parcare prevăzute în regulament se va recurga la rezilierea contractului.

Conducerea Primăriei Piatra-Neamţ susţine că principalul avantaj al gestiunii directe a acestui serviciu este faptul că în acest fel banii din încasări vor fi direcționați pentru întreținerea și modernizarea locurilor de parcare și investiții pentru crearea de noi parcări și proiecte ce vor crește calitatea vieții cetățenilor orașului, respectiv amenajarea de noi parcuri și spații verzi. De asemenea, prin gestiune directă, suma care ajunge în bugetul local va fi considerabil mai mare.

Articolul anterior

Grădina Minunată de la Direcția Silvică Neamț (foto-galerie)

Articolul următor

Copil rănit la Târgu-Neamţ pe trecerea de pietoni. Un autoturism a fost proiectat în el de o altă maşină!

5 Commentarii

 • Foarte bine!! Dar cei care lucreaza al estero, vin acasa odata pe an.si nu gasesc un loc de parcare in fata blocului unde locuuesc? Trebuie sa lasati un post libaro pentru ambulanta si unul pentru dizabili! Cun a estero.

 • Nu era mai corect sa preluați de la Parking contractele sa nu mai puneți oamenii pe drumuri dacă tot ziceți ca vreți sa faceți bine oamenilor? Care este binele care-l faceți?

 • Adică ii suspectați pe locuitorii din Piatra Neamtca au depus zcte false. Nu unul, toți. Ce contract este ăla care poate fi încălcat când se schimba acționariatul? Dar dacă vă vine alta idee peste 2 luni?

 • Contractele de închiriere aflate în derulare nu pot fi declarate nule de un terț – recte de Primarul municipiului. Cauzele de nulitate sunt întotdeauna anterioare sau concomitente încheierii contractului și sunt în mod expres prevazute de Codul civil. Ce motiv de nulitate invocă domnul primar? SC Parking a încheiat contractele în baza unui mandat primit de la Consiliul local iar dacă Primăria vrea să gestioneze în mod direct acest serviciu ar putea doar să încheie noi contracte după expirarea celor în derulare. Procedând așa cum s-a gândit se va trezi cu sute de procese pierdute și cu multe cheltuieli de judecata de achitat. Acești bani ar trebui achitați de primar și de juriștii care au avizat propunerea primarului.

 • Citind comunicatul pot sa spun ca DISPRETUL vine din partea dvoastra dl.primar. Iar ineptie mai mare ca asta, ca veti moderniza locurile de parcare, e egala cu ineptia mea cand v am votat. Dar tiNpul trece si veti vede in 2024 cum veti fi rasplatit pentru disconfortul GENERAL cauzat prin deciziile luate. Rezolvati-va disputele fara ca cetatenii onesti sa aiba de suferit. In afara ca ati crescut pretul ce mare modernizare a locurilor de parcare veti face ? Litere in relief ? Parcagiu personal ? Sa va fie rusine ! Nu ca Parking SA ar fi mai breji, dar macar nu streseaza oameni cu birocratie inutila si cu dispret asa cum o faceti dvoastra. Dispretul vine din partea primariei in spatele unei quasitranparente aparente. Veti tine oamenii pe la usa primariei cu sutele pentru ca la ghiseul 20 vor veni si alti nenorocosi si neinspirati de pietreni care v au votat., care au si alte probleme , mai importante decat un ….petoc de asfalt pe care il mazgaliti o data pe an.
  Pacat si rusine. Tineretea cu siguranta nu este o virtute.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.