NewsAllert :

Coronavirus/ Numărul persoanelor pozitive din Neamț a crescut la 160! Județul, pe locul 3 la nivel național!

Procesiune cu moaștele Cuvioasei Parascheva, la bisericile din Neamț, pentru izbândirea în fața bolii (foto)

REVOLTĂTOR! Iată micul dejun al unui pacient cu coronavirus din Spitalul Județean! CJ Neamț cumpără jante de aliaj cu 900 lei/bucată!

Scandal sexual la Mănăstirea Neamţ! Călugăr acuzat că a intrat peste un bărbat în carantină!

A murit o polițistă de la Serviciul Rutier Piatra-Neamț! Avea doar 39 ani!

Declarație explozivă a dr. Codruț Munteanu, fost manager al Spitalului Județean: ”Nu a fost voință politică de la vârful CJ Neamț!”

Bărbat de 61 ani, mort în incendiul care i-a cuprins casa din Cândești

Doctorița Daniela Marcoci, bună în managementul Spitalului Județean Suceava, ignorată de conducerea CJ Neamț

Prefectul George Lazăr, către președintele CJ, Ionel Arsene: ”Văd că vreți să dați un tun de 17,6 milioane euro! Nu e bine…”

O femeie de 60 ani este a șasea victimă a coronavirusului în Neamț

Dosar la DNA pentru noul manager al Spitalului Județean Neamț! Este trimis în judecată pentru corupție!

Un individ a fugit din zona carantinată Suceava la Bicaz! Abia revenise din Anglia…

Mocanu a demisionat! Dr. Apostoaie, noul manager al Spitalului Județean Neamț! Angajații spitalului: ”E jale! Ne ducem de râpă!”

Testele Covid se fac de miercuri și la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț

ALERTĂ Explozie de cazuri Covid-19 în Neamț! Creștere cu 50% într-o zi! Județul, pe locul 3 în țară!

  • 5 aprilie 2020

ISSN 2457 - 3973

Primarul Chitic: ”Pietrenii au ajuns bătaia de joc a CJ Neamţ! Pietrenii merită mai mult, domnule Arsene!”

Pietrenii au ajuns bătaia de joc a Consiliului Judeţean Neamţ, a „explodat” primarul municipiului Piatra-Neamţ, Dragoş Chitic, după ce oraşului i-a fost repartizat doar 0,35% din suma totală privind repartizarea cotei din impozitul pe venit, aflat la dispoziţia CJ.

De menţionat este faptul că aceşti bani sunt tocmai din impozitul pe venit al locuitorilor judeţului Neamţ, cei mai mulţi dintre angajaţi fiind din zona urbană (Piatra-Neamţ şi Roman).

Pentru că cele două administraţii sunt conduse de primari liberali, majoritatea din Consiliului Judeţean formată din PSD, ALDE şi Laurenţiu Dulamă (PMP) direcţionează fondurile doar către primăriile social-democrate.

”Pentru Consiliul Județean Neamt, pietrenii si Primăria municipiului Piatra-Neamț nu au existat în acest mandat și se pare că, după optica dumnealor, nu facem parte din județul Neamț. Disprețul cu care ne-a tratat timp de mai bine de 3 ani actuala conducere a județului continuă și asta s-a văzut în propunerea de repartizare a cotei de 7,5%, care se află la dispoziția Consiliului Județean, pentru echilibrarea bugetelor locale, bani care provin, în bună parte din banii încasați de la cei care muncesc și trăiesc în acest oraș. Trecând peste faptul că aceste sume trebuiau împărțite încă din luna aprilie, am vazut cu stupoare astăzi o propunere de repartizare prin care municipiului reşedinţă de judet i se alocă o sumă modică de doar 100.000 de lei. Comparativ, la două oraşe mult mai mici dar cu primari PSD, sumele sunt chiar şi de peste 10 ori mai mari: Tîrgu Neamţ – 1.000.000 lei, Bicaz – 1.200.000 lei. Ca să fiu bine înțeles: nu am o problemă că orașele cu primari PSD primesc bani mai multi, însă am o problemă că pietrenii au ajuns bătaia de joc a Consiliului Județean Neamt. Care este explicația logică domnule Arsene ca s-a propus împărţirea banilor după criterii politice şi nu după criterii corecte? După ce ne-aţi lăsat fără troleibuze în oraș, ati redus programul de transport si numărul de călătorii gratuite acordate persoanelor vulnerabile, vă bateţi joc de noi cu strada Izvoare, vreţi să ne măriti aberant prețul apei, acum ne luaţi şi banii care ni se cuvin? Pietrenii merită mai mult domnule Arsene”, a declarat primarul municipiului Piatra-Neamţ, Dragoş Chitic.

Articolul anterior

Bărbat din Crăcăoani, cercetat penal pentru 5 infracţiuni rutiere

Articolul următor

USR Neamț susține transportul ecologic în Piatra Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *