ISSN 2457 - 3973

Primarul Daniel Harpa, investiții în sănătatea locuitorilor din Târgu Neamț! ”Prima bogăție a omului e sănătatea!”

”Atunci când vrei să vezi dacă un primar este chibzuit te uiți mai întâi ce a făcut pentru sănătatea oamenilor, Prima bogăție a omului e sănătatea”, susține primarul orașului Târgu Neamț, Daniel Harpa.
Întrebat unde trebuie văzut acest lucru, la Târgu Neamț, Daniel Harpa a răspuns: ”În Târgu Neamț, te duci la Spitalul ”Sfântul Dimitrie”.
Ce s-a întâmplat însă la spitalul înființat în urmă cu aproape 170 ani (în anul 1852), mai ales în contextul în care sistemul sanitar se confruntă cu o mulțime de probleme?
La spitalul din Târgu Neamț te aștepți să descoperi un loc trist, sărăcăcios, cu clădiri coșcovite de vreme și medici obosiți, care se chinuiesc să își vindece pacienții cu puținul pe care îl au. Când intri în curtea interioară vezi clădiri proaspăt renovate și curate, care adăpostesc secțiile spitalului. Iar după ce treci pragul și intri înăuntru știi deja că, deși Târgu Neamț e o localitate mică, fără veleitățile marilor municipii cu clinici universitare, ai ajuns într-un spital din mileniul al treilea, cu ceea ce presupune acest lucru. Într-un oraș unde sănătatea este prețuită.
“Am reușit în ultimii ani să reabilităm și să modernizăm clădirile spitalului, începând de la secția de chirurgie până la cea de boli infecțioase,” explică primarul Daniel Harpa.
“Acum continuăm cu reabilitarea pavilionului central de la medicină internă și ginecologie și cu policlinica orașului, care va fi modernizată.”
De curând, la spital a început implementarea unui nou proiect, „Dotarea Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Sfântul Dimitrie Târgu Neamț”, care a fost contractat de Primărie în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8. Proiectul va asigura dotarea următoarelor cabinete și laboratoare aferente Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului “Sfântul Dimitrie” Târgu Neamț: laboratorul recuperare, medicină fizică și balneologie, laboratorul de radiologie și imagistică medicală, laboratorul de analize medicale, cabinetele de cardiologie, chirurgie generală, reumatologie, pneumologie, ortopedie și traumatologie, medicină internă, gastroenterologie, ginecologie și pediatrie. Valoarea totală a proiectului este de 10.711.918 lei.
Acum, Primăria lucrează deja la un nou proiect. Proiectul „Reabilitare și eficientizare energetică Spital Orășenesc «Sfântul Dimitrie» Târgu-Neamț” va fi depus spre finanțare până pe data de 08.09.2020, în cadrul POR 2014 – 2020, Axa prioritară 3, iar obiectivul său va fi reabilitarea corpurilor C1 (Clădire Chirurgie) și C7 (Clădire Spălătorie și Bucătărie) din cadrul spitalului.

Articolul anterior

O minoră de 15 ani a dispărut dintr-un complex de servicii din Neamț

Articolul următor

Soluția liberală pentru dezvoltarea infrastructurii: Descentralizarea proiectelor finanțate din fonduri europene

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular