• 22 septembrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Primarul Dragoș Chitic: ”Redarea Pieței Centrale pietrenilor, un obiectiv prioritar al acestui mandat”

Piața Centrală ”Sf. Gheorghe” a fost redată pietrenilor în toamna anului 2017, fiind reconstruită din temelii după distrugerea suferită în urma unui incendiu produs în noaptea de 20/21 iulie 2014.

Încă de la începerea reconstrucției acestui obiectiv, în anul 2016, atât  primarul Dragoș Chitic cât și viceprimarul Bogdan Gavrilescu au considerat reconstruirea celei mai importante piețe a orașului ca un obiectiv prioritar. Legătura permanentă cu proiectanții și constructorii, deplasările periodice pe șantierul noii construcții, implicarea în obținerea finanțărilor pentru plata facturilor sunt câteva elemente ale implicării conducerii municipalității pietrene în reconstruirea pieței.

De la redarea în folosință – în noiembrie 2017, mii de pietreni, dar și de locuitori din alte localități, vin zilnic în piață pentru a-și face cumpărăturile într-un complex comercial care și-a propus să ofere condiții civilizate atât pentru comercianți, cât și pentru cumpărători.

Practic, Piața Centrală deservește circa 120.000 de locuitori ai municipiului Piatra-Neamț și ai localităților învecinate, fiind cel mai important și căutat centru agro-comercial din zonă.

Reconstrucția pieței a fost finanțată de Compania Națională de Investiții cu circa 4 milioane de euro, iar obiectivul a fost redeschis în noiembrie 2017. Într-o primă etapă, piața a fost în administrarea directă a Primăriei Piatra-Neamț, după care a fost preluată în administrare de societatea specializată a Consiliului Local, CMI URBAN S.A.

La parterul pieței funcționează zona de legume fructe, echipată cu 150 tarabe de inox. Corpul B plus C, adică parter plus etaj, cuprinde o zonă de carne şi una de peşte, iar zona de lactate și ouă cuprinde 22 de boxe de 10 metri pătrați fiecare. Clădirea cuprinde și 20 de boxe pentru produse de panificaţie, de câte 11 metri pătrați fiecare.

„Piața Centrală a fost și este un obiectiv public important al orașului Piatra-Neamț. Am reușit în acest mandat să reconstruim această piață și să o redăm pietrenilor pentru a-și cumpăra produsele de care au nevoie. De-a lungul timpului, în Piața Centrală au fost organizate diverse evenimente, cum ar fi târgurile de produse tradiționale românești, care au fost apreciate de pietreni și au revigorat și activitatea pieței. Am impus administratorului pieței crearea  unui spațiu special destinat producătorilor, pentru ca pietrenii să poată cumpăra produse naturale direct de la sursă. Piața Centrală trebuie să rămână un obiectiv major și pentru perioada următoare, dezvoltând activități specifice acestui complex în spațiile disponibile”, a declarat primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic.

Articolul anterior

Cod Roșu de furtună într-o localitate din județul Neamț

Articolul următor

Mesaj de la administratorii Cabanei Dochia, după ce mai mulți cabanieri au fost depistați cu COVID-19

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *