ISSN 2457 - 3973

Primarul Lucian Micu anunță când și cum va fi reluată furnizarea apei în Roman

Primarul municipiului Roman, Lucian Micu, a anunțat în această seară faptul că avaria de la conducta care alimentează orașul a fost reparată în zona localității Simionești (Cordun).

Edilul susține că, în mod normal, furnizarea apei către populația va fi reluată în această seară, în intervalul orar 19.30 – 22.00, iar marți după programul 05.30 – 09.00.

”Am fost prezent și astăzi la Simionești (com. Cordun), la lucrarea de remediere a ultimei avarii descoperite pe conducta ce alimentează orașul cu apă. Sunt în permanență în contact cu reprezentanții ApaServ. Vă aduc la cunoștință faptul că după ce joia trecută au remediat cele două avarii, astăzi au reușit să o neutralizeze și pe cea de-a treia, care sperăm să fie și ultima. Astăzi, vom avea apă începând cu orele 19.30 și până la orele 22.00. Cei care stau în zonele mai joase din oraș sau la nivelurile inferioare ale blocurilor sunt avantajați, pentru că apa va ajunge la robinet mai repede, dar apă va fi în fiecare locuință. Mâine dimineața, se va relua furnizarea apei începând cu orele 05.30 și până la 09.00”, a declarat Lucian Micu.

Primarul de Roman a atenționat însă că, deși avariile au fost remediate, orașul se confruntă în continuare cu problema nivelului scăzut al apei din puțurile de captare.

”Cele aproximativ 100 de puțuri de la Stația de captare Pildești-Simionești funcționează cu instalații performante, iar pompele se opresc automat când nivelul apei scade. Aceste probleme legate de secetă le întâmpină și compania de la Iași, în vară neputând fi asigurată alimentarea non stop a comunei Tămășeni, care are un număr mult mai mic de locuitori. Cred că, după ce nivelul de apă din rezervoare va reveni la normal, odată depășită și problema acestor avarii, se va reuși ca cel puțin pe timpul zilei Romanul să aibă apă continuu”, a explicat primarul Micu.

Primarul de Roman a povestit cronologic cum s-a ajuns în această situație (a avariei):

”Avaria a fost determinată de o lucrare al cărei beneficiar este Primăria Cordun și care este executată de o firmă privată, care a avut planșele și aviz de la ApaServ pentru a realiza intervențiile fără a afecta magistrala de apă. Avaria a fost semnalată miercuri, în jurul orei 17.00, pe raza localității Cordun. S-a intervenit, cu săpătură în adâncime până la trei metri, pentru a se identifica zona din conductă care a fost afectată. În cursul nopții de miercuri spre joi, echipele ApaServ din teren au găsit două zone, aflate la distanță de patru metri una de cealaltă, unde conducta era fisurată. Pentru a se putea interveni pentru remedierea avariei, s-a oprit alimentarea cu apă a orașului și s-a lucrat întreaga zi de joi pentru izolarea zonelor afectate. La momentul repornirii pompelor în dimineața zilei de vineri, s-a constatat că pe magistrală mai există o avarie, motiv pentru care s-a săpat 16 metri pe lungimea conductei pentru a se găsi zonele afectate. Pentru a permite populației ca, pe timpul finalului de săptămână, să beneficieze de apă, chiar și în regim de program, conducerea ApaServ a decis să amâne intervenția pentru ziua de luni, în sens contrar trebuind să sisteze alimentarea cu apă până când găseau avaria și o reparau, ceea ce nu se putea estima ca timp. Astfel, după ce sâmbătă și duminică populația din Roman a avut apă după un program stabilit, s-a revenit în teren pentru identificarea locului exact al avariei. Luni, în jurul orei 11.00, s-a găsit zona afectată, stabilindu-se și faptul că în amonte, la celelalte două avarii inițiale, lucrările efectuate joi au fost eficiente, nemaiexistând scurgeri de apă. (…) Precizăm faptul că apa care s-a pierdut în urma acestor avarii este apă tehnologică, iar ea nu e va regăsi pe facturile pe care populația le plătește, fiecare bloc, casă sau sediu de firmă având propriul apometru pe baza căruia se întocmesc facturile de plată.
În ceea ce privește recuperarea eventualelor pagube pe care compania ApaServ le-a avut de suferit în urma acestor avarii, decizia aparține conducerii societății, compania aflându-se în subordinea Consiliului Județean Neamț”.

Articolul anterior

Un copil și un bărbat au luat foc după ce au aprins grătarul cu benzină!

Articolul următor

Distracție penală pentru 3 minori din Piatra-Neamț și Dumbrava Roșie! Au furat o mașină și s-au plimbat cu ea!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *