ISSN 2457 - 3973

Primarul PSD din Tarcău, Iulian Găină, explică poza alături de ministrul Transporturilor și de președintele PNL Neamț

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost prezent, vinerea trecută, în județul Neamț pentru a vizita o serie de obiective finanțate cu fonduri guvernamentale.

La finalul întâlnirii pe care a avut-o cu prefectul George Lazăr, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași și constructorul care reabilitează DN 15 Bicaz – Poiana Largului, ministrul Bode a fost abordat de o serie de primari de pe Valea Bistriței.

Între aceștia s-a aflat și primarul PSD al comunei Tarcău, Iulian Găină, care la finalul discuțiilor a acceptat să facă o fotografie alături de colegii săi, liderii PNL Neamț și ministrul Lucian Bode.

De aici au apărut o serie de interpretări cum că primarul Iulian Găină ar urma să schimbe barca politică.

Nimeni nu l-a întrebat însă direct pe primarul de Tarcău de ce a venit la întâlnirea cu ministrul Transporturilor și dacă are în intenție o altă abordare politică.

Reprezentanții publicației newsallert.ro l-au sunat luni pe edil pentru a lămuri această situație iar Iulian Găină a explicat:

”Lucrurile mari se rezolvă în timp scurt. Am discutat în repetate rânduri, prin adrese cu Ministerul Transporturilor, pentru DN15. Am văzut că se reabilitează și noi avem 2 probleme majore. Una este la Straja, unde avem un canal de preluare a apelor pluviale și ne-am împotmolit la marginea drumului național. Acest drum național are o traversare de 80 de centimetri, total improprie pentru a primi din amonte apele pluviale ca să treacă pe sub drum. Lucru care s-a întâmplat de multe ori în ultimii 15 ani de când sunt de la primărie. Nimeni nu a dorit să țină seama că acolo trebuie redimensionat podețul așa cum am făcut eu în aval. A doua problemă este cu intersecția din centru, de pe DN15. Toate mașinile care vin dinspre Bicaz și vor să intre în Tarcău trebuie să facă o curbă de 360 de grade și ca să poată intra au nevoie de o amplitudine pe contrasens. Adică se încalcă zilnic legea. Am pus la dispoziție celor de la Ministerul Transporturilor o bucată de teren prin care să facem o coborâre de la Bicaz ca să fie evitată acea curbă. Adică o intrare directă”, a declarat primarul comunei Tarcău.

Iulian Găină a adăugat că, alături de ceilalți primari de pe Valea Bistriței este optimist că lucrările de reabilitare a DN15 Bicaz – Poiana Largului se vor finaliza.

”Pe lângă aceste probleme am ascultat și sesizările colegilor mei de pe Valea Bistriței despre continuarea lucrărilor de pe DN15. Eu le-am înțeles foarte bine, se pare că fosta guvernare a lăsat într-un punct în care nimeni nu știa stadiul fizic al lucrărilor. Domnul ministru Lucian Bode a prezentat aceste date, a vorbit cu constructorul iar noi am tras concluziile. Apreciez faptul că un ministru, care este deschis pentru toți primarii indiferent de culoarea politică, pe mine, după 16 ani de primărie m-a bucurat și mi-a dat și o speranță că voi continua încă un mandat la Primăria Tarcău”, a precizat primarul comunei Tarcău, Iulian Găină.

Articolul anterior

Anunțul conducerii PNL privind candidații la președinția CJ și primării! Cine candidează în Neamț?!

Articolul următor

Răsturnare de situație: Unitățile școlare din toată țara se închid 12 zile! 60.000 elevi din Neamț stau acasă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *