ISSN 2457 - 3973

Primii pomi de Crăciun confiscați de polițiștii din Neamț

Polițiștii din Neamț au făcut prima captură de brazi de Crăciun, de la un șofer din Roman care nu avea documente legale.

Bărbatul, în vârstă de 39 ani, conducea o autoutilitară în care avea 110 brazi. A fost oprit de polițiști în localitatea Girov iar când i s-au cerut documentele de proveniență pentru pomi, a ridicat din umeri.

”În urma controlului efectuat asupra vehiculului, polițiștii au descoperit 110 pomi de Crăciun nemarcați, pentru care conducătorul auto nu deținea documente legale care să ateste provenienţa acestora. Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, pomii de Crăciun, în valoare de 3.300 de lei, au fost indiponibilizați și predați specialiștilor silvici din cadrul Direcţiei Silvice Neamţ. Pentru încălcarea dispozițiior în domeniul silvic, bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2020, cu amendă în valoare de 5.000 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Neamț, agentul Georgiana Moșu.

În zilele ce urmează, polițiștii vor intensifica acțiunile de verificare a conducătorilor auto care transportă pomi de Crăciun.

Articolul anterior

Dr. Ciprian Meriuță (PNL Neamț): Vaccinarea, în contextul pandemiei generate de noul coronavirus, un gest de moralitate și solidaritate

Articolul următor

Dragoș Chitic (PMP Neamț): Educația trebuie să reprezinte cu adevarat o prioritate națională!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *