ISSN 2457 - 3973

Primul test pentru noua majoritate PNL-PMP din Consiliul Local Piatra Neamț! Vor fi schimbați directorii societăților CL?!

Noua majoritate din Consiliul Local Piatra Neamț, dintre PNL și PMP, va avea un prim test serios, într-o ședință extraordinară ce a fost convocată, ”la sigur”, de liberali. Chiar dacă pe lista celor care au convocat ședința apar doar consilierii PNL Piatra Neamț, este greu de crezut că negocierile cu PMP nu au avut deja loc, și există deja majoritatea necesară. Asta cu atât mai mult cu cât la ultima conferință de presă, președintele interimar PMP Neamț, Corneliu Bichineț, l-a lăudat pe primarul Dragoș Chitic cu care a avut deja 2 întâlniri, spre diferență de PSD, de unde nu a fost căutat de nimeni.

Așadar, ”Grupul consilierilor locali ai PNL Piatra Neamț convoacă Consiliul Local al Municipiului Piatra Neamț în ședință extraordinară pentru data de 6.03.2017, la ora 10:00, cu următorul proiect al ordinii de zi:

  1. Hotărâre privind modificarea HCL nr. 190/2016, privind împuternicirea consilierilor locali să reprezinte interesele municipiului Piatra Neamț în societățile comerciale la care municipiul Piatra Neamț este asociat sau acționar.

Grupul consilierilor PNL, Bîrjoveanu Romel Alexandru, Olariu Adrian, Obreja Mihai, Popescu Vasile, Ciobanu Valentin, Teodorescu Constantin, Moscalu Luminița, Pintilie Paul și Ciobanu Adrian”.

Ce înseamnă practic modificarea HCL 190? Că la societățile comerciale vor fi schimbări în Adunările Generale ale Acționarilor și Consiile de Administrație, ocupate în prezent majoritar de PSD și ALDE. Odată schimbată componența AGA și CA, cu membri de la PNL și PMP, se va trece la schimbarea directorilor din taberele adverse. Nu vrem să anticipăm dar credem că LocativServ și Publiserv ar putea fi cap de listă în acest demers.

Dacă schema politică va ține – și nu avem motive să credem că nu va fi așa – vom asista la o noua majoritate, fragilă ce-i drept, în Consiliul Local. Nu va fi asigurat necesarul de două treimi pentru proiectele privind patrimoniul dar primarul Dragoș Chitic va avea un punct de plecare și spre majoritatea absolută.

Articolul anterior

S-a semnat contractul de delegare prin concesiune a gestiunii unor activităţi componente ale serviciului de salubrizare a localităților membre ale A.D.I. ECONEAMŢ” din Zona 3

Articolul următor

Deputat Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț: ”Să ne bucurăm cum se cuvine de această primăvară”

3 Commentarii

  • Vrutul este gratis, insa iti mai trebuie si creer si temei legal!Il felicit pe primarul chitic pt abuzurile in serviciu in forma continuata si le reamintesc consilierilor locali faptul ca prin votul lor in necunostiinta de cauza, ii poate duce acolo unde nu si-ar dori!! Insa o vorba celebra din batrani spune ca prostul se leaga prin semnatura. iar vaca cu funia!

  • Care noua majoritate ? Janel , CREIER nu creer ! Gramatica ne omoara .
    No offense. Parol.
    Marius.

  • Nu cred ca cei din PMP sunt atat de fraieri, incat sa piarda niste posturi in „deconcentrate”,la Prefectura, etc.Daca au fost mintiti si furati de Ciulama sa-l dea afara si pot renegocia.PSD-ul poate renunta oricand, chiar si la un viceprimar(Varlan nu e Maica Tereza !).Luminita-i obosita si gandeste la ANI !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.