ISSN 2457 - 3973

Prioritățile ALDE pentru județul Neamț!

Prezența ALDE în Neamț a adus cu sine un nou mod de abordare  a problemelor comunității, oferind o nouă viziune asupra participării cetățenilor la decizia politică, prin identificarea la fața locului a tot ceea ce trebuie schimbat și înlocuit cu elemente noi, moderne. Lideri ALDE, edili și gospodari au căutat împreună soluții realiste, care au deschis un nou orizont de dezvoltare a localităților, asigurând, astfel, premisele bunăstării oamenilor. Încă de la înființare, ALDE și-a privit cu maximă responsabilitate sarcina de a fi o voce autorizată a cetățenilor, reușind în timp record să-și suprapună sigla -susținută de un program  realist și viabil – pe harta județului Neamț. În mijlocul oamenilor, liderii au devenit simpli cetățeni, ascultând cu atenție doleanțele din teritoriu, dar, mai ales, notându-și suita problemelor cărora vor trebui să le caute soluții. Așa a procedat, de fiecare dată, Ion ASAFTEI, președinte ALDE Neamț , astăzi, vicepreședinte al CJ, candidat pentru Camera Deputaților, stârnind invidie și reacții acide de la adversarii politici, mult interesați în discreditarea acestui exemplu de implicare și devotament. Candidatura lui Daniel Chițoiu pe poziția 1 de pe listele pentru Camera Deputaților din partea ALDE Neamț este un act politic bine gândit, menit să întărească filiala nemțeană prin adăugarea unui reputat specialist la echipa filialei.  De altfel, încă din primele zile ale desemnării sale, identificând prioritățile întregii Moldove, dar și ale județului Neamț, Daniel Chițoiu avea să declare:daniel-chitoiu-piatra-neamt

”În acest moment avem nevoie să discutăm despre proiectele care ar trebui să fie implementate pentru ca Moldova să se dezvolte, pentru că acest decalaj să fie redus. Este necesar nu numai să discutăm serios cu privire la proiectele pentru Moldova, dar sunt necesare eforturi susţinute pentru asigurarea unui cadru propice pentru dezvoltarea mediului autohton de afaceri şi creşterea investiţiilor locale în capital productiv, de la start-up-uri pâna la marile companii cu capital autohton, pentru cetățenii acestei regiuni, pentru dezvoltarea Neamtului, a comunelor nemtene. ALDE propune in programul economic ca o prioritate a Guvernului eliminarea decalajelor de dezvoltare dintre regiunile și zonele țării. ”

Fără nicio îndoială, ALDE este un partid al faptelor, al activității susținute, al permanentei preocupări pentru bunăstarea cetățenilor. Că este așa, argumentează suficient aceste note de reporter suis generis,  semnate de Ion ASAFTEI:

Piatra Neamț
Lansarea campaniei ALDE “Redăm România Românilor” la Neamț s-a făcut sub semnul ceresc al unui soare primitor, optimist și simțitor, învăluind cu multă căldură manifestarea noastră de început de campanie.
Vom termina campania tot în notă optimistă, ca învingători: 2 deputați și un senator.Sunt sigur că, după intrarea în Parlament, dl Daniel Chițoiu va asigura un flux de investitori si investițiii ce vor crea locuri de muncă și un plus de bunăstare și modernizare pentru județul nostru.lansare-alde

Așa gândim și acționăm noi, cei din ALDE.
De aceea, vă rog să votați ALDE, poziția 1 pe buletinul de vot, votați Daniel Chițoiu, votați progresul!

Întâlnire cu membrii ALDE – 11 nov 2016

Aproximativ 200 de membri ALDE, consilieri locali, președinți și copreședinți de organizații s-au întâlnit cu viitorii noștri parlamentari în frunte cu dl Daniel Chițoiu care a expus în fața auditoriului liniile de acțiune pentru actuala campanie electorală și unele angajamente ferme pentru dezvoltarea județului: investiții pentru industria de prelucrare a lemnului, industria ușoară, promovarea și dezvoltarea turismului, infrastructura rutieră.intalnire-alde
Infrastuctura rutieră e un capitol aparte care va cuprinde în primul rând atragerea de fonduri, inclusiv europene, pentru modernizarea DN 15 Bicaz-Poiana Largului, un drum cu un peisaj de o frumusețe aparte. Odată modernizat acest drum, s-ar elimina restricțiile de tonaj pentru transportul de mărfuri și s-ar dezvolta turismul rural în mod adecvat.

 

Bicaz -11 noiembrie 2016

Împreună cu dl Daniel Chițoiu am făcut o scurtă vizită dlui Nicolae Sălăgean- edilul șef al orașului Bicaz.
Cu franchețea-i cunoscută, ne-a prezentat atât realizările cât și unele neajunsuri legate de lipsa locurilor de muncă, de dispariția unor industrii, plecarea tinerilor la muncă în străinătate , etc.alde-bicaz
Când se întâlnește un fost manager al Fabricii de ciment cu un fost ministru al economiei și finanțelor, fiți siguri că au avut ce discuta. Discuția s-a axat mai ales spre găsirea acelor căi de rezolvare în viitor a unor probleme locale, cunoscându-se faptul că, odată ajuns în Parlamentul României, dl Daniel Chițoiu va depune toate eforturile pentru a direcționa investitori și investiții spre județul Neamț.
Ne-am deplasat apoi spre spitalul orășenesc ,,Sfântul Ierarh Nicolae” pentru a sărbători 2 ani de la redeschiderea acestuia, dându-se astfel o nouă șansă pentru miile de locuitori de pe Văile Muntelui și Bicazului.

Târgu Neamț – 12 noiembrie 2016
Dl Viorel Bălțătescu-copreședinte ALDE Tîrgu Neamț și dl Vasile Luculescu- fost viceprimar al orașului Târgu Neamț pe durata a două mandate- ne-au însoțit în periplu nostru electoral prin comunitatea nemțeană de sub cetate.
Admirația pentru ALDE și pentru dl Tăriceanu ,,singurul om de stat în România actuală” este însoțită de îndemnul … ,,trebuie să reușiți , trebuie să învingeți, scăpați-ne de pegra asta soroșistă…!”alde-tg-neamt
Sau … ,,Domnule Chițoiu, aduceți investitori, faceți ceva să redevină Târgu Neamț ce a fost odată. Am lucrat la Volvatir, iar acum îngheț aici de peste 10 ani să vând o pereche de ghete pe zi sau niciuna” –ne-a declarat o doamnă, cu lacrimi în ochi, ce-și desfășura activitatea sub cer deschis în bazarul de lângă piață.

Târgul de la Tupilați – 12 noiembrie 2016
Rurarul va rămâne o constantă, alături de alte elemente de dezvoltare economică, în modul de gândire și acțiune a dlui Daniel Chițoiu.
Modernizarea acestui segment atât de profund românesc rămâne o prioritate dacă ne raportăm la faptul că ,, veșnicia s-a născut la sat”.alde-targ-tupilati

Întâlnirea și discuțiile cu târgoveții din Târgul Tuchilațiului devin eficiente prin multitudinea de necunoscute ale fondului țărănesc unde viața se desfășoară în alb și negru, fără nuanțe de gri, rezultat al cinstei și curățeniei sufletești a țăranului român, atât cât mai este el.

Poiana Largului -12 nov 2016
Întâlnire la răscruci, Poiana Largului
Fermierii de pe Valea Muntelui: comuna Borca, Fărcașa, Poiana Teiului, Ceahlău, Grințieș.
Oamenii au nevoi și necazuri cât pentru 1000 de ani datorită unei legislații nemiloase, stufoase și absolut birocratică .alde-poiana-largului

,, Bucureștiul nu înțelege nimic din ce se petrece în spațiul real al existenței noastre aici, la munte. Nu mai avem lemn, nu mai avem proprietăți, ni s-au vândut pădurile printr-o așa zisă proprietate a prințului Sturza, nu mai putem duce animalele la adăpat că trecem pe fondul de vânătoare, nu putem ține pe lângă casă decât 7 animale dar pentru a primi subvenții de la stat sau, pentru a acesa fonduri nerambursabile, trebuie să creștem minim 10 capete. Cine dracu să mai înțeleagă asemenea legi care te amendează dacă depășești numărul de 7 animale în gospodăria proprie, dar fonduri poți atrage de la 10 animale în sus….!!!!

Comuna Bîra
O comună cu o istorie încărcată, aflată în calea drumurilor comerciale, Bîra a devenit cunoscută în centrul Moldovei ca loc de popas al negustorilor ce călătoreau pe drumul Roman-Bîra-Podul Iloaiei-Iași.
Până în 1950, când s-a procedat la o nouă împărțire administrativ-teritorială, Bîra a fost și centru de plasă în cadrul județului Roman.
Împreună cu dl Daniel Chițoiu, candidatul ALDE Neamț la Camera Deputaților, am făcut o vizită determinată de calitatea pe care o am de vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț la lucrările de asfaltare a unor drumuri în comuna Bîra menite să modernizeze această localitate.alde-bira

O întâlnire cu dl primar Dănuț Petraru și dl viceprimar Constantin Ciobanu e binevenită ca schimb de informații și, în sensul ei practic, pentru rezolvarea unor probleme de viitor ale comunității din perspectiva unui om cu multă experiență în finanțe și economie, capabil să facă eforturi susținute pentru asigurarea unui cadru propice pentru dezvoltarea mediului de afaceri și totodată să-si asume responsabilităti în a argumenta si influenta deciziile guvernamentale pentru promovarea prioritătiilor cetățenilor acestui județ, cu accent mai ales pe infrastructură.

Acesta este profilul de candidat pe care organizația judeteana ALDE Neamț îl susține, dl. Daniel Chițoiu fiind hotărât să-și pună întreaga experiență în slujba cetățenilor și să lase realizări notabile în urma domniei sale.

sursa text/foto: ALDE Neamț

Articolul anterior

Incendiu la o casă din Humulești! Un bărbat a murit!

Articolul următor

Sinucidere misterioasă! S-a aruncat în râul Bistrița de pe podul de la Căprioara!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *