ISSN 2457 - 3973

Procedură medicală în premieră la Spitalul Județean Neamț, încheiată cu succes! Pacienta suferise accident vascular cerebral!

O pacientă de 67 ani din Piatra Neamt, care se afla, miercuri, în vizită la cineva în Secția Medicală a suferit un accident vascular cerebral.

Adusă în Unitatea de Primiri Urgențe, consultată imediat de echipa medicală din UPU, femeii i s-a pus diagnosticul de AVC. Medicii din UPU, împreună cu medicii de la Neurologie, au luat hotărârea să se facă tromboliză, o procedură medicală în premieră la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamt.

Personalul de la UPU a acționat imediat (tromboliza are efect dacă este făcută în primele 3-4 ore de la instalarea AVC-ului), și această procedură a avut un succes terapeutic maxim.

Miercuri, la ora 17.00, pacienta este complet recuperată și internată în secția Anestezie Terapie Intensivă.

Felicitări colectivului UPU și medicilor de la Neurologie!

Tromboliza intravenoasă este o metoda terapeutica netraumatizanta ce consta in injectarea unei substante trombolitice, care se administreaza intravenos si dizolva cheagul de sange care blocheaza circulatia, iar tesutul cerebral partial ischemiat nu se mai necrozeaza, astfel incat deficitul neurologic se remite complet.

Tromboliza intravenoasa nu poate fi aplicata decat în primele 4,5 ore de la producerea atacului cerebral, in asa numita „fereastra terapeutica”. Chiar daca nu este posibila aplicarea trombolizei (pentru care trebuie respectate niste criterii clinice si paraclinice foarte stricte), asistenta acestor bolnavi intr-un serviciu de specialitate mareste sansele de supravietuire si de recuperare.

Articolul anterior

O zonă din Piatra-Neamț rămăne fără apă joi, 27 iunie

Articolul următor

Vacanțele Muzicale debutează, anul acesta, la Cetatea Neamț

2 Commentarii

  • FELICITĂRI!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular