ISSN 2457 - 3973

Profesoara Luminiţa Moscalu: „Dezumanizarea este amprenta locului la Spitalul Judeţean Neamţ!”

Profesoara Luminiţa Moscalu al cărei soţ (prof. Theodor Moscalu) a decedat, săptămâna trecută, în urma unei boli necruţătoare, a făcut o radiografie sumbră dar reală a sistemului medical românesc.

Prea multe nici nu sunt de comentat la crunta realitate prezentată de cadrul didactic.

„În ultimele două luni am cunoscut infernul spitalelor din România, în cele mai profunde detalii,, de la Piatra-Neamț, Bacău, Iași. Cel mai înfiorător este cel de la Piatra-Neamț, secția de oncologie. De la managementul spitalului, la medici, infirmiere și asistente, dezumanizarea este amprenta locului. Cred că nu ar fi nicio pierdere dacă s-ar închide. Măcar s-ar recunoaște onest că nu pot. Rezum: zero- empatie, zero -consiliere, zero -profesionalism. Dincolo de sărăcie, dincolo de subfinanțare, oamenii sfințesc locul. Oricine poate fi oricând o victimă a sinistrului sistem medical românesc. Nu știu în acest moment cum și în ce fel s-ar putea ameliora, dar se poate începe cu igiena, atât la propriu cât și la figurat…”

Articolul anterior

George Lazăr, preşedinte PNL Neamț: „Aroganță fără margini şi batjocură față de nemțeni din partea PSD Neamț!”

Articolul următor

Primăria Piatra-Neamţ derulează proiecte de peste 430 milioane lei. Prioritatea: reţeaua şcolară!

22 Comments

 • Mie se pare cel mai rău spital,ei fac curat și îi vezi că se mișcă că furncicile doar când au inspecție atât înrestu nu

 • Acum doi ani, mama, Dumnezeu s-o odihnească, a căzut la grupul sanitar, la secția de interne, unde a ajuns cu ajutorul unui bolnav care era și dumnealui internat și a stat 3 ore in urină, până când aceleași bolnav operat, a găsit o Dna infirmiera să o ajute!!!
  Când am cerut explicații, prima data a spus că e bătrână și minte, când am amenințat cu presa, mi s-au spus că se mai întâmplă și m-a lăsat să stau noaptea cu ea!!!!!
  Anul acesta tata nu s-a mai putut ține pe picioare, am chemat salvarea la ora 23. A doua zi la ora 10, am fost sunată să-l iau acasă, că nu are nimic rupt sau fisurat, analizele pt vârsta lui sunt acceptabile! Când am solicitat să mi se spună de ce nu se poate ține pe picioare sau la ce cabinet medical să mă adresez, am primit răspunsul că este bătrân și va fi și mai rău și să mă duc unde vreau!
  Am vrut să vă prezint situații din doi ani diferiți, că să vedeți că nu s-a schimbat nimic sau poate da, dar în rău! Doamne ajuta!

 • O parodie de spital asistenți și restul de personal. Politicul dezinteresat se face că nu vede. I-aș alinia dimineața și aș întreba cine vrea să muncească cine nu acasă. Simplu.Sunt o mulțime de rezidenți sa ii înlocuiască. Nu se vrea.Aloooo Consiliul Județean dormi în papuci…..

 • Sunt oameni care chiar își dau interesul și muncesc in acel spital însă sunt priviți de cei din colectiv ca niște x-i care vor statui sau vor sa dea impresia că sunt cineva demonstrând că sunt capabili, aparte de alte răutăți gratuite, insulte și nepăsare!adevărul este ca acei oameni sunt picătura care ar trebui sa coloreze lacul însă… Apoi la nivel mai înalt n-are rost să mai discutăm ! Rezultatul este ceea ce se vede!

 • Vreți mai multe comentarii despre SJ Neamț?
  Cautati-mă!
  Vă veți cruci!
  In SJ Neamț nu sunt oameni, sunt năpârci. Propriu și figurat!

 • Bine ar fi sa fie aliniați și întrebați cine vrea sa muncească și cine nu, asa cum spunea cineva mai sus. Vin la servici doar sa aibă unde sa vină. Nu toți,dar prea putini oameni. Nu au conștiință, nici diagnostice nu pun cum trebuie, nu ți vorbesc frumos,pe înțelesul tău,sa te ajute,sa te îndrume. Te duci în altă parte,asta dacă îți permiți, dar nu pentru siguranță, ci pentru un pic mai bine. Foarte putini ajung în străinătate unde toți se mira despre ce aud de sistemul sanitar romanesc. Oare medicilor de la noi nu le este rușine sa fie atât de inferiori celor străini? Nu au cu ce ca afară? Dar fac ceva sa aibe? Și câte și mai câte….

 • De ce am ramas ca pe timpuri, vorbim la general. E chiar asa de greu de spus pe nume sau e mai usor sa ne ascundem . Cine a gresit sa plateasca, dar daca nu intelegem ca nu toti sunt la fel. Sunt doctori care muncesc, sunt asistente care muncesc, sunt infirmiere care muncesc. Atata timp cat ii punem in aceeasi oala pe toti gresim.

 • Sunt burdușiți de bani si par invincibili, la ora 12-13 nu mai gasesti un medic pe sectie, toti sunt la cabinetele private.

 • Da, sunt șocată de felul cum îți vorbesc unii angajați de la ATI, de la medici în jos, și de la infirmiere in sus.
  Exclus medicul cardiolog Presura! Dumnealui a arătat empatie, câteva asistente și atât.
  O asistenta a zis: mama dumneavoastră este intubată la ATI, că își plătește păcatele….când i-am confruntat, au scos alta asistenta care se vedea că este finuța, că sa te pună pe tine într-o poziție proasta, cum că bati câmpii….
  Da, medici, asistente sunt varza….nu arata pic de compasiune, vorbesc cu apartinatotii, de că și cum e vorba de o găină, nu deama cuiva.
  Și o recepționeră de la primiri urgențe Tg Neamț mi-a zis: resemneaza-te…. Dumnezeu să o ierte….și mama încă trăia….

 • Vin la serviciu doar pentru plicuri și atenții…. Profesionalism 0/barat, trebuie sa împărți plicuri în stânga și în dreapta începând de la doctor pana la infirmiera ca altfel nu se uita nimeni la tine, ai toate șansele să mori până vine un doctor sa se uite la tine….. Sa nu mai vorbim de igiena din spital, vii cu o boala și ai toate șansele să pleci cu mai multe acasă…. Numai prin spitalele din România sa nu ajungi…. Șanse 100%sa mori din cauza diagnosticurilor greșite și a medicației pusa după ureche

 • Recent un alt caz infiorator al unei cunostinte:Diabet, piciorul putred, trimis acasa.Pe astia nu ii vede nimeni?

 • am avut ” ocazia” ca sa spun asa sa imi fac stagiile de pratica la spitalul judetean piatra neamt. Am terminat asistent medical in 2017, dupa un an am placata din tara.
  Pe perioada cat am facut pratica la spital, vreau sa va spun ca nu aveam cu cine sa lucrez. Assistentele care m-au ajutat intr-adevar sa invat ceva le pot numara pe degetele de la o mana!!! Resine.
  Intr-adevar nu Este umanitate. Zero. Si vorbesc de 2017, de atunci am pierdut contactul dar sunt sigura ca e la fel sau mai rau!!!

 • Este ușor să-i pui în aceeași oala pe toți. Soția este medic și nu a luat mită în viața ei si empatizeaza cu pacienții. Nu avem vile, mașini scumpe ca alții,nu lucrează in clinici, dar vine ruptă de oboseală acasă…și nu mai vrea să fie medic. Dacă lucrezi pe brânci în spital…nu mai faci clinică decât dacă vrei să nu si viața și să mori la 45 de ani! Nu te îmbogățești din salariul de medic……

 • Am fost tratat în sectia ORL . Am numai cuvinte de laudă .

 • Da din pacate Spitalul din PIATRA NEAMT este o rusine nationala si nu exagerez, napasare, mizerie, angajati de doi bani iresponsabili care abia astepta ora 22 sa faca nani, aroganta, prostie si debandada totala. Din pacate acolo am pierdut-o pe mama in urma cu 3 ani si desi am depus niste sesizari atit la conducerea spitalului Neamt cit si la Colegiul medicilor Neamt …. NICI IN PREZENT NU AM PRIMIT RASPUNS .. asa functioneaza institutiile de rahat din ROMANIA… stiu canu este frumnos ce spun dar acel cuvint RAHAT ii caracterizeaza si pe cei d ela Spital si pe cei de la Colegiul medicilor Neamt si pe cei de la Politia Neamt care au dat clasare la plingerea depusa ca nu aveau chef mucosii sa analizeze… daca eram vreun nepot de primar sau ceva politic se putea asa este mau usor sa claseze ca a scapat de un dosar. Nu vreau sa blestem dar am o dorinta si il rog pe DUMNEZEU sa o indeplineasca: CEI CARE SI-AU BATUT JOC DE MAMA SI AU TRATAT-O CU NEPASARE SA AJUNGA SI S ATREACA PRIN ACEEASI SUFERINTA DE ZECE ORI MAI MULT… RUSINE S ALE FIE NESIMTITI ORDINARI.

 • De ce vorbiti la modul general si nimic concret? Din aceasta cauza se intampla lucruri, spuneti exact cine si ce a facut sau nu a facut, altfel nu e nicio speranta.

 • Principala cauză este mărirea salariilor. Nu mai sunt interesați…

 • Din păcate asta este realitatea din spitalul județean din Piatra Neamț. Mama mea ( Dumnezeu s o odihnească) a fost internata pe secția Ortopedie într o zi de duminică cu umărul dislocat. I au aplicat o orteza după care și au manifestat intenția de a o trimite acasă, la insistentele mamei au zis ca o m ai țin sub supraveghere 24 ore . A doua zi dimineața ( luni ) la vizita de la ora 6 , au găsit o decedata în pat . După protocolul medical, familia a fost anunțată la ora 8 . Toate cadrele medicale ridicau din umeri .Cam asa se întâmplă cu pacienții care se internează în Spitalul Județean. Vă las pe DVS sa trageți singuri concluziile de rigoare!

 • Apropo când intri în curtea spitalului , zici ca ești vizita la SIAB . Va las sa trageți singuri concluzii de ce asa de mare dezinteresul………

 • SJU=SPITALUL GROAZEI, mizerie, incompetenta și nepăsare MAXIMA, la toate nivelurile!
  Mor pacienții pe capete din cauza infecțiilor nosocomiale contractate în acest spital mizer, 90% din banii alocați merg la fondul de salarii.
  Doar DGA-ul ii mai poate liniști, dacă ii vizitează zilnic, în rest, fugiți cât se poate de SJU NT, mergeți în Ardeal, acolo OMENIA, CURĂȚENIA ȘI PROFESIONALISMUL reprezinta o normalitate, nu o excepție!
  Trebuie multe dosare penale deschise de cei nemulțumiți (pacienți, aparținători), cu daune enorme și atragerea răspunderii patrimoniale individuale.

 • DEZASTRU IN SJU NEAMT DOAR SE MOARE!!!!!!!!NO COMENT!!

 • Este un spital abator și nu e singurul! La fel se întâmplă și în centrele chipurile renumite din țară, Mureș, Cluj că de mizeria de spital de la Roman nu mai vorbesc unde nu functionau nici grupurile sanitare,mâncarea era o lătură iar personalul infect cu mici excepții ca de altfel peste tot! Aici mi-au nenorocit băiatul prin malpraxis începând cu srl-ul popârlan și în final l-au lichidat după alte „perindări” pe la celelalte și în final te întorci acasă unde inevitabil ajungi tot aici la singurul spital dacă se poate numi așa unde ești lichidat la propriu!Nu știu cum se face că toți mor în jur de 3 noaptea! Păi, e simplu, te trimit acasă să stai fără grijă și după aia îi deconectează de la aparate! Personalul execută ce o se ordonă! Sunt niște brute robotizate și mai ales cei de la oncologie! N-au pic de empatie față de pacient, ți-o trântesc fix în față, sunt brutali la fel ca și ăia de la Mureș că de malpraxis nu mai încape vorbă ! Cel puțin la Cluj fac experimente cum au făcut cu al meu de arăta ca un monstru în timpul tratamentelor un mai pui că a și paralizat, i-au facut și traheostomie ceea ce nu era indicat în cazul lui deci nici nu mai putea măcar scoate un sunet pentru că și operația i-au făcut -o greșit,sunt niște criminali care se potriveau mult mai bine în lagărele de concentrare și asta se întâmplă de foarte mulți ani! Băiatul mi-a murit în 2016 cu boală diagnosticata greșit în 2014! Colegiul medicilor le ia apărarea, îi dai în judecată „se scot” ,cazuri care se investighează ani de zile ca ei să aibă timp să-și pună dosarul la punct și în final te zbați degeaba! Noroc că îi ajung blestemele că astea nu există în codu’penal!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *