ISSN 2457 - 3973

Proiectul deputatului Ciprian Şerban privind interzicerea comercializării băturilor energizante către minori a devenit lege

Proiectul deputatului Ciprian Şerban (PSD Neamţ) privind interzicerea comercializării băturilor energizante către minori a devenit lege.
Camera Deputaţilor – în calitate de for decizional – a adoptat actul normativ care prevede amenzi cuprinse între 5.000 lei şi 20.000 lei pentru localurile care nu respectă măsura. Dacă recidivează, unitatea va avea activitatea suspendată pentru 30 zile.
“Când am inițiat această lege, împreună cu Alfred Simonis, am făcut-o cu gândul la copii și din dorința de a-i proteja de pericolul la care sunt expuși consumând acest tip de băuturi toxice. Mulțumesc părinților și cadrelor didactice care, în ciuda opoziției producătorilor, au contribuit la forma finală a legii și colegilor din PSD, dar și celor de la alte partide care au înțeles importanța acesteia și au votat-o. În continuare, lucrăm la alte legi importante, cum ar fi: interzicerea păcănelelor și comercializarea țigărilor electronice către minori”, a declarat deputatul Ciprian Şerban, iniţiator al legii.
În actul normativ sunt prevăzute şi amenzi cuprinse între 10.000 de lei şi 30.000 de lei, dacă vânzarea sau/şi oferirea cu titlu gratuit a băuturilor energizante minorilor au loc în unităţi de învăţământ, în unităţi sanitare sau în unităţi de ocrotire a oamenilor defavorizaţi.

  Articolul anterior

  Întrerupere temporară furnizare apă la Muzeul de Istorie din municipiul Piatra-Neamț

  Articolul următor

  Întrerupere temporară furnizare apă în mai multe sate din Ştefan cel Mare şi Bodeşti

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Cel mai popular