ISSN 2457 - 3973

Proiectul PNL Neamț de majorare a normei de hrană pentru pacienții Spitalului Județean, adoptat cu ciunteli de PSD-ALDE

Proiectul Grupului PNL din Consiliul Județean Neamț privind majorarea alocației de hrană pentru pacienții Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț a fost adoptat!

Florin Hopșa, liderul grupului PNL din CJ Neamț a anunțat, la finalul ședinței, că proiectul propus în ședința extraordinară convocată de liberali a fost votat.

”Mă bucur că rezolvăm astfel o problemă despre care s-a tot vorbit în ultima vreme. Acesta e modul prin care putem fi cu adevărat de ajutor oamenilor pe care îi reprezentăm: identificăm problema și o rezolvăm. Nu aruncând-o în ograda altora. Le mulțumesc colegilor de la alte partide pentru susținerea primită”, a declarat Florin Hopșa, liderul grupului consilierilor PNL din CJ Neamț.

Hopșa a subliniat însă că proiectul PNL Neamț a fost ciuntit de Ionel Arsene, care a propus ca doar pacienții cu Covid să beneficieze de această majorare. Asta deși în spital sunt internate și persoane cu alte boli (gravide, cardiaci, dializați, pacienți cu diverse forme de cancer).

”Din păcate, consilierul județean Ionel Arsene nu s-a putut abține din a strica un lucru bun. A făcut un amendament și momentan doar pacienții internați care sunt pozitivi sau suspecți Covid 19 vor avea alocația de hrană majorată de la 10 la 15 lei”, a precizat Florin Hopșa.

Amendamentul propus de Ionel Arsene a întrunit majoritatea, având sprijinul PSD, ALDE și al unui consilier de la PMP.

Astfel, la votul final, liberalii s-au văzut nevoiți să susțină varianta cu amendamentul lui Arsene pentru că riscau, în caz contrar, să fie acuzați că nu doresc majorarea alocației de hrană, chiar dacă ei au inițiat proiectul.

Dar cum mașina de vot PSD-ALDE-1/2PMP funcționează de patru ani, pacienții din spital care nu au Covid, nu vor beneficia de alocații de hrană majorate! Iar cei cu Covid, primesc din mâna stăpânului doar câțiva lei pe zi în plus.

Asta deși PNL a cerut dublarea normei de hrană pentru toți pacienții din spital!

Articolul anterior

Senatorul Eugen Țapu Nazare: ”Spor de 30% pentru cadrele medicale și structurile de urgență implicate în pandemie!”

Articolul următor

Femeie găsită moartă în apartamentul din Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *