ISSN 2457 - 3973

Prostituatele de pe „centura” oraşului Piatra Neamț au fost reținute de procurorii DIICOT!

Procurorii DIICOT Neamţ au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Lupu Lăcrămioara, Lupu Ioan Vlăduţ, Vitan Alisa, Abbas Shams Addin, Zmeu Gabriel şi Darandoi Edera Maria pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui  grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și  proxenetism.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2015 şi până în prezent pe raza mun. Piatra Neamţ, jud. Neamţ, a fost constituit un grup infracţional specializat în exploatarea sexuală a unor tinere,  majore  şi minore, provenite din familii dezorganizate sau din centre de plasament. Minorele şi majorele erau cazate în locaţii închiriate de către membrii grupării în vederea practicării prostituţiei fie prin anunţurile din ziarele locale fie de pe şoseaua de centură a municipiului Piatra Neamţ.

S-a reţinut că grupul infracţional organizat era coordonat de către inculpata Lupu Lăcrămioara iar în perioada 2015 – 2016 la grupare  au  aderat mai multe persoane printre care şi inculpaţii Lupu Ioan Vlăduţ, Vitan Alisa şi Abbas Shams Addin, zis „TURCU”, care au avut ca atribuţii racolarea, supravegherea, transportul şi cazarea persoanelor de sex feminin dispuse să practice prostituţia.

În cursul anului 2015 inculpata Lupu Lăcrămioara a determinat-o pe inculpata Vitan Alisa să practice prostituţia în beneficiul său şi totodată să racoleze şi alte  persoane de sex feminin provenite din centre de plasament,  care să practice prostituţia sub coordonarea lor. În baza acestei înțelegeri inculpatele Vitan Alisa şi  Lupu Lăcrămioara au racolat mai multe minore pe care le-au transportat în zona unui magazin de pe şoseaua de centură a municipiului Piatra Neamţ şi obligate să racoleze clienţi cu care să întreţină relaţii sexuale.

Minorele erau determinate prin amenințări și violențe fizice să stea pe șoseaua de centură circa 8 – 10 ore, indiferent de condițiile meteo, pentru a obține o sumă minimă de bani. În condițiile în care minorele nu realizau sumele stabilite de către inculpata Lupu Lăcrămioara, acestea erau amenințate cu acte de violență, acte ce urmau a fi exercitate de către Lupu Ioan Vlăduț sau Abbas Sahm Addin. În timpul practicării prostituţiei minorele erau supravegheate de către membrii grupului iar tarifele pe care acestea le solicitau  clienţilor erau stabilite de către inculpata  Lupu Lăcrămioara.  În cazul în care victimele  nu reuşeau să realizeze un venit minim, erau certate, ameninţate cu acte de violenţă sau agresate fizic de către inculpata Lupu Lăcrămioara şi ceilalţi membri ai grupării.

Totodată s-a reţinut că faptul că inculpata Lupu Lăcrămioara şi ceilalţi membri ai grupului le solicitau în mod repetat  victimelor să sustragă bunuri sau sume de bani de la persoanele cu care acestea întreţineau relaţii sexuale, să îşi atragă clienţii în zone izolate unde să poată fi tâlhăriţi de către ceilalţi membri ai grupării motivând faptul că aceşti nu vor depune plângere penală pentru a nu se face de ruşine.

În cursul zilei de vineri, inculpaţii Lupu Lăcrămioara, Lupu Ioan Vlăduţ, Vitan Alisa şi Abbas Shams Addin urmau să fie prezentaţi Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Față de inculpaţii Zmeu Gabriel şi Darandoi Edera Maria procurorii DIICOT – Biroul Teritorial  Neamţ au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamț.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

La activităţi au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Articolul anterior

Mugur Cozmanciuc (PNL): PSD colaborează în județul Neamț cu PMP – partidul lui Băsescu, cel care a tăiat pensiile și salariile!

Articolul următor

Eugen Țapu Nazare (PNL): Eliminăm impozitarea tuturor pensiilor! TVA scade la 16 la sută! Creștem salariile bugetarilor, dar și în sectorul privat!

2 Commentarii

  • Am inteles din articol ca s-a rezolvat problema curvelor de pe centura orasului dar ma intrebam cind se rezolva si problema cu „schimbatorii ” de valuta care paraziteaza zona parcarii Hotel Central Plaza-Petrodava si creaza o imagine ce ridica multe semne de intrebare si nedumerire din partea turistilor si a persoanelor care viziteaza zona?
    Este chiar atit de greu sa se rezolve chestiunea sau atita vreme cit mai multe categorii socio-profesionale ( politisti , medici , magistrati si alte categorii de bugetari ) percep mita in valuta si provenienta acestor sume nu poate fi justificata acesti schimbatori ambulanti vor fi tolerati?
    Ce parere are comandantul Politiei Municipiului Piatra-Neamt despre aceasta situatie care exista si treneaza de foarte multa vreme si care a generat personaje de genul fratilor Mararu , acestia fiind cei mai reprezentativi daca se poate spune astfel ?
    Lege si ordine si mereu in slujba comunitatii trebuie sa fie principiile activitatii de politist nu cot la cot cu infractorii !

  • Valutistii cotizeaza la politisti,asta se stie de mult,pana si serviciile secrete cunosc situatia dar…sunt cazuri mai grave in aceasta tara de competenta lor cum ar fi salvarea interlopului Mararu de la moarete si el valutist,cat o sai mai suportam pe banii nostri asta nu stim,dar se va sparge intr o zi buba!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *