ISSN 2457 - 3973

Protest la Piatra-Neamţ: „Să dăm foc la benzinărie!”. Ambulanţă blocată în trafic! Participanţii sunt căutaţi de Poliţie!

Protestul derulat, luni seara, în Piatra-Neamţ a îmbrăcat, în dese rânduri, haina unor manifestări la limita infracţiunii. Ba, în unele situaţii, s-a depăşit această graniţă.

Două aspecte sunt deja în atenţia organelor competente şi aici ne referim la faptul că o ambulanţă cu pacient a fost oprită în trafic, pe strada Orhei, de mai mulţi participanţi la marşul de protest (neautorizat).

Într-un final, ambulanţa a fost lăsată să îşi continuie deplasarea către Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. Cum ar fi fost dacă în ambulanţă ar fi fost ruda vreunuia dintre participanţii la protest, sau chiar unul dintre ei?

Un alt moment încadrat în zona penalului a fost atunci când unul dintre participanţi şi-a exprimat intenţia de a incendia benzinăria Petrom de pe strada Orhei. Dacă a fost o glumă proastă sau nu, ar trebui să o lămurească Poliţia. Asta cu atât mai mult cu cât aceste scene sunt filmate şi postate pe reţelele de socializare.

În faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ dar şi la Poliţia Locală au avut loc alte scene care nu au nimic în comun cu scopul declarat al protestului.

Încurajaţi mediatic dar şi de sutele de gură cască ce vizionau manifestaţia pe reţelele de socializare, cei care au participat la protest, în mare parte, au încălcat legea flagrant, de la lipsa măştii de protecţie până la blocarea străzilor.

Potrivit datelor furnizate newsallert.ro de biroul de presă al IPJ Neamţ, au fost aplicate deja 10 sancțiuni în valoare de 3.000 de lei ( o sancţiune conform OUG 195/2002, 2 sancţiuni conform Legii 61/1991 și 7 sancţiuni conform Legii 55/2020).

„Sunt derulate acţiuni pentru identificarea tuturor celor care au participat la această acţiune, pentru tragerea la răspundere”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, agentul Georgiana Moşu.

Jandarmii au fost mai îngăduitori şi au aplicat doar 7 avertismente.

Articolul anterior

Se-ngroaşă „gluma”: 13 localităţi din Neamţ sunt în SCENARIUL ROŞU! Iată situaţia din judeţ! (luni – 29.03.2021)

Articolul următor

Iată incidenţa cazurilor COVID din fiecare localitate din Neamţ. (marţi – 30 martie 2021)

Un comentariu

  • Nebuni. Cum să oprești ambulanța? Dacă era înăuntru un om în stop cardio-respirator?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *