ISSN 2457 - 3973

Protest timid dar ”spontan” la Piatra-Neamț împotriva legii carantinării și autoizolării! (video și foto-galerie)

Circa 40 de pietreni s-au întâlnit, miercuri seara, în fața Teatrului Tineretului, la un protest spontan (convocat de două zile pe un grup de facebook), împotriva legii carantinării și autoizolării bolnavilor de Covid-19. Unii dintre ei și-au arătat nemulțumirea și împotriva legii mirosului.

Mesajele acestora, scrise pe pancarte, s-au îndreptat către conspirația mondială (”STOP CU MANIPULAREA GLOBALĂ”), către cei care susțin legea carantinării (”JOS MÂINILE DE PE COPIII ȘI BĂTRÂNII NOȘTRI”, ”STOP CARANTINAREA FORȚATĂ”) dar și către cadrele medicale (”STOP DICTATURII MEDICALE”), după cum se poate vedea în fotografiile de mai jos.

Câțiva trecători au comentat împotriva protestatarilor și chiar i-au apostrofat, însă jandarmii prezenți la fața locului au intervenit prompt pentru ca lucrurile să nu degenereze. În rest, jandarmii și polițiștii, în număr aproape egal cu protestatarii, au fost discreți și au supervizat lucrurile din lateral.

Alți oameni care au trecut prin zonă le-au transmis mesaje de susținere dar au refuzat să se alăture.

Manifestația s-a desfășurat pașnic, fără scandări, ci doar cu discuții între cei prezenți la fața locului, și s-a terminat așa cum a început.

Mai putem menționa că, în ciuda faptului că protestatarii nu au negat existența virusului SARS CoV 2 iar distanța între aceștia era, în unele cazuri de jumătate de metru, niciunul nu purta mască de protecție.

rbt
rbt
rbt

Articolul anterior

Eugen Țapu-Nazare, senator PNL Neamț: ”PSD își bate joc de toate eforturile pentru ținerea epidemiei de coronavirus sub control”

Articolul următor

ALERTĂ! Focar de COVID la o creșă din Piatra-Neamț! Șase angajați s-au îmbolnăvit!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *