ISSN 2457 - 3973

Protocol între spitalele din Neamț și Iași pentru transferul pacienților cu COVID-19 la Lețcani

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Piatra-Neamț a semnat, joi, un acord de colaborare între unitatea medicală nemțeană și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași pentru transferul pacienților confirmați cu infecția cu SARS-CoV-2 la Spitalul Modular Lețcani.

Prin prezentul acord de colaborare, unităţile sanitare au convenit asupra modului în care se va efectua transferul pacienților de la SJU Piatra Neamț la secția exterioară Lețcani a Spitalului „Sfânta Parascheva” Iași.

„Mă bucur că am putut constata o deschidere totală din partea coordonatorilor de la Iași a activității ce ține de îngrijirea pacienților infectați cu noul coronavirus. În condițiile în care numărul pacienților care necesită asistență este din ce în ce mai mare, trebuie să găsim soluții din timp pentru a ne asigura că toți cei care vor fi în nevoie vor primi îngrijirile necesare. Spitalul de la Lețcani, construit cu fonduri importante ce au venit și din partea județului Neamț, reprezintă «o gură de oxigen» semnificativă pentru situația actuală. Sperăm să nu fie nevoie, dar, dacă va fi, este bine să știm că există toată deschiderea ca pacienții din Neamț în stare critică să fie preluați de echipa medicală din Iași. Scopul tuturor este acela de a găsi soluții pentru ca fiecare pacient să primească îngrijirile și toate șansele pentru a se face bine”, a declarat managerul interimar al SJU Piatra-Neamț, Lucian Micu.

Joi, în spitalul din Piatra-Neamț erau internați 400 de bolnavi COVID-19 dintre care 17 la ATI.

Articolul anterior

OPC Neamț atrage atenția la achizițiile prin oferte de Black Friday

Articolul următor

Ministrul Agriculturii, la Neamţ: ”Miliarde de euro pentru modernizare și pentru promovarea produselor locale”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.