ISSN 2457 - 3973

PSD Piatra-Neamţ: „Azi – un nou episod din ilegalitățile sub oblăduirea primarului liberal Andrei Carabelea”

Alegerea celui de-al doilea viceprimar al municipiului Piatra-Neamţ, vineri – 19 februarie 2021, s-a realizat cu încălcarea flagrantă şi conştientă a legii. Aşa susţine conducerea organizaţiei PSD Piatra-Neamţ care a prezentat şi probe în acest sens. Cât vor conta ele în plângerea administrativă şi penală care se conturează a fi făcute, vom vedea.

Până atunci, prezentăm faptele la rece. Aşa cum s-au derulat. Şi lăsăm cititorii să anticipeze care va fi cursul plângerilor administrative şi penale, într-o ţară sănătoasă la cap!

Vineri – 19 februarie, primarul Andrei Carabelea a convocat o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Piatra-Neamţ care avea la punctul 3 al ordinii de zi alegerea celui de-al doilea viceprimar.

Pentru a înţelege mecanismele legislative, menţionăm că legea prevede expres ca viceprimarii/vicepreşedinţii CJ să fie aleşi abia după ce au fost validaţi toţi consilierii.

Prevalându-se de acest articol de lege, reprezentanţii PSD şi PMP au recurs la un artificiu legal, pentru a bloca alegerea celui de-al doilea viceprimar. Asta pentru că negocierile politice pentru formarea unei majorităţi nu erau gata. Ca urmare, consilierul local PMP Cristian Sauciuc şi-a prezentat demisia înainte de începerea şedinţei de Consiliu Local. Această demisie a fost înregistrată înainte de începerea şedinţei de CL.

Demisia este înregistrată la ora 12.30 iar şedinţa a avut loc la ora 13.00. Ca urmare, punctul privind alegerea viceprimarului nu mai avea susţinere legală.

Cu toate acestea, şedinţa s-a derulat pe repede înainte iar consilierii PNL-USRPLUS-PRO România l-au ales ca viceprimar pe Marius Irimia (USRPLUS).

PSD Piatra-Neamţ a reacţionat imediat, atât printr-o plângere formulată la Prefectură – unde hotărârea CL trebuie să primească, sau nu, aviz de legalitate.

Social-democraţii au denunţat, într-un comunicat de presă, modul ilegal prin care a fost ales viceprimarul Irimia.

Un episod similar s-a petrecut şi la alegerea viceprimarului Alin Lehăduş (PRO România), la sfârşitul anului trecut. Şi aici au fost înregistrate plângeri administrative şi penale, care sunt în curs de soluţionare.

Iată comunicatul de presă emis, vineri, de PSD Piatra-Neamţ, prin preşedinta Florentina Luca Moise:

„Astăzi s-a consumat un nou episod din ilegalitățile care au loc sub oblăduirea primarului liberal Andrei Carabelea!

Cu o sfidare totală față de lege – probabil nici secretarul Primăriei Piatra Neamț nu e străin de toate aceste practici – a fost ales al doilea viceprimar al instituției care ar trebui să reprezinte interesele pietrenilor!

Este regretabil și jenant modul în care se comportă membrii alianței PNL-USR Plus din Consiliul Local Piatra Neamț, având în vedere că s-au grăbit să aleagă un viceprimar deși nu erau validați toți consilierii din legislativul local!

Dar legea nu există pentru cei din PNL și USR!

Domnule distins primar, am fost anunțată de către colegul meu Cristian Sauciuc despre faptul că l-ați contactat după ce ați aflat că a demisionat, deci nu puteți nega că nu ați fi știut încă de la începutul ședinței că sunteți în afara legii!!! Cu toate acestea, interesele de partid, de grup, v-au mânat să vă atingeți scopul cu orice preț.

Rușine, Andrei Carabelea, pentru atitudinea pe care o ai! Piatra Neamț merită un primar demn, corect, cu respect față de lege! Nu un pion aruncat pe o tablă de șah, într-o luptă disperată! Și avem în față 4 ani… Bietul oraș de la Poalele Pietricicăi! Voi lupta cu toată forța pentru salvarea orașului meu!

Florentina Luca Moise
Presedinte PSD PIATRA NEAMȚ”

Mai jos prezentăm demisia consilierului PMP Cristian Sauciuc pe care este trecută în clar ora depunerii (12,30), deci anterior şedinţei CL Piatra-Neamţ

Articolul anterior

A fost actualizat scenariul de funcţionare a tuturor şcolilor din Neamţ (vineri – 19 februarie 2021)

Articolul următor

Doi hoţi din Roznov şi Zăneşti au golit mai multe gospodării. Prejudiciul este de aproape 11.000 lei.

4 Commentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.