ISSN 2457 - 3973

PSD Piatra-Neamţ cere în Consiliul Local anularea limitării programului de funcţionare al teraselor

PSD Piatra-Neamţ va depune amendament pentru prelungirea orarului de funcţionare al teraselor, a declarat, marţi, preşedinta organizaţiei, consilierul Florentina Moise.
Aceasta a avut o ieşire publică încă de săptămâna trecută, atunci când a dezavuat intenţia viceprimarului Alin Lehăduş (printr-un proiect ce va fi dezbătut şi votat în viitoarea şedinţă a consiliului local) de a limita programul teraselor până la ora 22.00.
Astăzi, Florentina Moise a reiterat acest aspect şi a precizat că PSD Piatra-Neamţ va amenda proiectul de hotărâre.
„Având în vedere mesajele primite de la dumneavoastră – pentru care vă mulțumim – vrem să vă informăm că toți consilierii locali PSD Piatra-Neamț vom depune amendament la proiectul de hotărâre privind Regulamentul și modalitățile de obținere a avizelor, acordurilor și autorizațiilor de deschidere a exercițiului comercial, așa cum v-am promis în 22 ianuarie, la apariția aberantului regulament. Totodată, venim cu precizări clare asupra faptului că nu vom fi niciodată de acord ca pietrenii să sufere din cauza unor măsuri făcute fără gândire la consecințe. Vom interveni clar asupra celor două puncte de la Cap. 3, art. 20, pentru că ne punem în situația dumneavoastră. Nu ai cum să ceri autorizația de funcționare „dacă au existat reclamații pentru tulburarea linistei si ordinii publice … IN ZONA” , în condițiile în care acel loc poate nu a fost autorizat niciodată! Emiterea și elaborarea avizului de funcționare pentru desfășurarea activităților comerciale temporare ȘI/SAU sezoniere, prin folosirea „ȘI/SAU“ – să înțelegem că se admite că există activități comerciale așa cum pot exista activități comerciale sau sezoniere? Această precizare reprezintă, din punctul nostru de vedere, o ambiguitate care se răsfrânge asupra punctului 3, art. 28, care spune că „orarul de funcționare al agenților economici care desfășoară activități de alimentație publică la TERASE SEZONIERE amplasate pe domeniul public și privat este de MAXIM ORELE 22.“!!! Deci, până la urmă, ne referim doar la SEZON? Ce înseamnă sezon? Iar nimic clar! Ne gândim și la cei care fac controalele! Sezon este și vara și iarna… Și indiferent de „sezon“, terasa trebuie închisă la ora 22. În ultimele pagini ale proiectului se regăsesc și formularele pe care fiecare agent economic trebuie să le depună, formulare fără specificații clare. Adică omul, de fapt, nu știe de ce este în fața ghișeului și ce trebuie să ceară, pentru că știm cu toții că atunci când ți se emite acordul de funcționare trebuie completată o declarație pe propria răspundere. Dar nu se specifică nimic despre subiectul nostru. Regulamentul permite aplicarea după cum înțelege fiecare, chiar și închiderea la ora 22, căci e foarte ambiguu!!! Ce să mai spunem de declarația de încadrare pe tipuri de unități de alimentație publică?! A apărut „Grădina de vară“, care nu are restricții și care nu trebuie să se închidă la ora 22! Dragii mei, aici nu e vorba de politica! E vorba de măsuri și consecințe! Domnule viceprimar Alin Lehăduș, nu mai bine vă retrageți proiectul de pe ordinea de zi în semn de respect pentru locuitorii din Piatra Neamț?”, a declarat Florentina Moise.
Iniţiatorul proiectului, viceprimarul Alin Lehăduş bate deja în retragere şi, într-o postare pe pagina de facebook a precizat că intenţia sa a fost înţeleasă greşit.
El a scris că programul de funcționare după ora 22:00 presupune îndeplinirea mai multor condiții legate de reglementările specifice din domeniul liniștii și oridinii publice.
Dar iată ce spunea şi proiectul de hotărâre iniţiat de viceprimarul Lehăduş, care nu lasă loc de alte interpretări, ci de concluzie. Pentru că, la articolul 3, spune foarte clar că programul de funcţionare al teraselor sezoniere este de maxim ora 22.00!! 

Articolul anterior

D I S P O Z I Ţ I E privind închiderea circulaţiei rutiere pe strada Ştefan cel Mare

Articolul următor

Salubritas S.A. – mesaj de condoleanţe

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.