ISSN 2457 - 3973

Raportul primarului Andrei Carabelea pentru primul an de mandat și strategia pe termen scurt și mediu

La sfârșitul lunii octombrie s-a împlinit un an de la momentul preluării mandatului de primar de către Andrei Carabelea, președintele PNL Piatra-Neamț. Cu acest prilej vă aducem în atenție primii pași făcuți pentru dezvoltarea sustenabilă a municipiului Piatra-Neamț,  #nouaPiatra:

Reducerea datoriei publice a municipiului cu 5,34% prin plăți anticipate și renegocierea comisioanelor și a dobânzilor, de la 35, 01 la sută la 29, 67 la sută.

Creșterea de 7 ori a ratei de absorbție a fondurilor europene față de anul 2020, cu o valoare de peste 13 milioane de lei cereri de rambursare aprobate în intervalul menționat față de 1.889. 307 lei în anul 2020.

Accelerarea gradului de progres a proiectelor cu finanțare europeană:

Sistemul de iluminat a fost extins pe 15 străzi din municipiu în zone care nu au avut niciodată iluminat public, iar până la sfârșitul anului 2023, 66% din sistemul de iluminat aparținând municipiului Piatra-Neamț va fi modernizat prin înlocuirea vechilor becuri cu tehnologie LED.

S-au implementat proiecte pentru un transport modern și ecologic: realizarea a 80 de stații inteligente și a 6 stații de încărcare mașini electrice, sistem de management inteligent al traficului,  sistemul bike sharing, înnoirea parcului auto cu autobuze electrice.

S-a demarat amenajarea de grădini publice urbane în cartierele Pietricica, Speranța și Văleni.

Investiții în modernizarea și repararea străzilor, lucrări finalizate, în execuție sau planificate, astfel încât până la sfârșitul anului se va ajunge la o suprafață de peste 65 000 mp de străzi reparate sau modernizate. Se vor moderniza la cele mai înalte standarde principalele coridoare de mobilitate urbană.

Obținerea finanțării pentru documentația tehnică de realizare a încă unui proiect de mobilitate urbană cu o valoare estimată pentru investiție de 30 milioane Euro.

Realizarea planului de mobilitate urbană, cea mai amplă, complexă și coerentă strategie de dezvoltare pe care a avut-o Piatra-Neamț în ultimii 30 de ani.

Modernizarea infrastructurii școlare, de la nivelul de educație preșcolară până la cel liceal. Sunt în curs de modernizare clădiri ale unor creșe și unități de învățământ, dar în același timp se lucrează pentru realizarea de noi creșe. Este vorba despre 2 creșe construite de la 0 în cartierele Dărmănești și Văleni  cu o finanțare aprobată prin CNI. Grădinița și Școala din cartierul Speranța sunt aproape de finalizare, cu un grad de realizare de 95%. O creșă nouă va fi amenajată într-un corp de clădire al Colegiului Tehnic Forestier, prin schimbarea destinației unei cantine.

Scrierea de noi proiecte: s-a stabilit ca obiectiv pentru perioada de programare 2021-2027 obținerea de finanțări europene pentru 56 de proiecte cu o valoare totală de un miliard de lei.

”A fost un an intens, cu multă muncă și cu multe provocări, cu multe realizări și satisfacții, cu critici dar și cu încurajări. Am învățat că schimbările frumoase se întâmplă în pași mici și cu eforturi mari. Mi-am întărit convingerea că orașul nostru are tot ce îi trebuie pentru a se dezvolta și a prospera și că merită tot ce este mai bun. Mulțumesc pietrenilor pentru acceptarea și participarea activă în proiectul nouaPiatra, mulțumesc PNL pentru susținere și pentru că m-a învățat ce înseamnă echipa și cum poți să găsești ieșirea din cele mai dificile situații. Mulțumesc Guvernului pentru sprijinul considerabil primit în acest an și pentru susținerea financiară. La un an de mandat îmi reînnoiesc angajamentul de a fi primarul care vă reprezintă, zi de zi în slujba dumneavoastră”  primarul Andrei Carabelea, președintele PNL Piatra-Neamț.

Articolul anterior

Femeia care a evadat de sub escorta poliţiştilor din Neamţ a fost prinsă la Bacău

Articolul următor

Ionel Arsene (preşedinte CJ Neamţ): „Modernizăm şi reabilităm 50 drumuri şi 19 poduri prin PNI „Anghel Saligny”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.