ISSN 2457 - 3973

Războiul adreselor Prefectură – CJ Neamț continuă! Dana Soroceanu nu vrea ”opinii” ci asumarea răspunderii!

Secretarul județului, Dana Soroceanu a mai făcut o mișcare tactică în lupta adreselor dintre Prefectură și Consiliul Județean Neamț pe tema vacantării sau nu a postului de președinte al CJ Neamț.

Deși Prefectura a primit, joi, o adresă de la Ministerul Afacerilor Interne – Direcția Generală pentru Îndrumarea și Controlul Instituției Prefectului, ambiguitatea rămâne. Mai ales că finalul adresei este ”devastator” și subliniază că adresa este ”o opinie, într-o situație punctuală, care nu pot și nu trebuie să înlocuiască propria analiză a structurilor/persoanelor care au competența să fundamenteze și să soluționeze diferitele solicitări cu care sunt sesizate”. Cine are puțină cultură elementară și bunăvoință înțelege că ”opinia” nu este același lucru cu un ordin iar enunțul de sus pasează elegant și direct decizia tot în curtea Prefecturii Neamț.

Reîntorcându-ne la secretarul județului, Dana Soroceanu a trimis, vineri, o adresă către prefectul Vlad Angheluță căruia îi solicită să rezolve ”cu celeritate” următoarea speță.

Președintele interimar al Consiliului Județean Neamț, Constantin Iacoban a semnat, joi, aprobarea solicitării de schimbare a numelui de familie venită din partea unui nemțean prin intermediul Direcției de Evidență a Persoanei, instituție aflată în subordinea CJ Neamț. Schimbarea numelui implică de acum eliberarea unor documente de stat sau private cu noua identitate, de la acte de identitate la angajare, credite și căsătorie. Dacă însă Constantin Iacoban nu mai este președinte al CJ Neamț potrivit noilor prevederi legale (așa cum a sugerat chiar prefectul de Neamț acum o săptămână) iar nemțeanul care și-a schimbat numele pe semnătura acestuia inițiază o serie de documente cu un nume atribuit ilegal, care sunt consecințele? Și cine răspunde?

vlad angheluta

Pe această speță concretă, Daniela Soroceanu a solicitat,vineri, prefectului Vlad Angheluță să își asume, prin departamentul de legalitate a actelor, că semnătura lui Constantin Iacoban în calitate de președinte al CJ Neamț este legală!

Revenind la adresa trimisă de Ministerul Afacerilor interne și semnată de un director adjunct al direcției respective, trebuie să mai remarcăm un aspect pe care unii nu doresc să îl vadă. Nu mai departe de miercuri, consilierii județeni din Cluj și-au ales președintele pe legea nouă. Nimeni din Ministerul Afacerilor Interne nu a spus că cei de la Cluj au săvârșit o ilegalitate aplicând de altfel singura lege rămasă în vigoare pe acest subiect: legea 115/2015!

 

(Gabriel APETRII)

 

Articolul anterior

Pietreanca Delia Maria Focșăneanu (11 ani), premiată la Concursul Național de Pictură și Grafică de la Galați

Articolul următor

Alertă pe Bistrița la Pângărați

Un comentariu

  • La fel si la Primaria Ceahlau Jud.Neamt,daca cetateanul merge si solicita un document functionarul,se enerveaza refuza sa respecte cetateanul,ba mai mult devine si isteric arogant,nu raspunde niciodata in scris la solicitarile cetatenilor,se ascund de cetateni ii trateaza cu indiferenta,si culmea culmilor falsifica documentele a caror evidenta o detine,si-atunci cum se respecta Legea544 din 2001,consolidata in 2009 , s-a facut sau se face vreun control in acest sens.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular