ISSN 2457 - 3973

Răzvan Cuc: Vreau să lucrăm alături de Consiliul Județean în proiectul „Produs în Neamț”

Candidatul Alianței pentru Piatra-Neamț PSD-PPU, Răzvan Cuc, promite să conecteze și municipiul, dacă iese primar, la proiectul anunțat de Ionel Arsene, „Produs în Neamț”. Este vorba despre reunirea producătorilor nemțeni într-o singură formă de organizare – un cluster – astfel încât produsele locale să fie promovate „la pachet” atât pe piața internă, cât și externă.

„Am fost în piață – nu e prima dată când merg – și nu am să spun nici că e dezastru, nici că e minunat. Este o piață, așa cum au și alte orașe de dimensiunea Pietrei. Să nu uităm că dacă nu era PSD, această piață nu ar fi existat. Sigur că la orice lucru se pot aduce îmbunătățiri dar credeți-mă că urgențele în acest oraș sunt în cu totul altă parte și sunt mult mai grave decât își pot imagina unii sau alții.
Revenind însă la piață, proiectul anunțat de președintele Ionel Arsene, este foarte bun și foarte pragmatic, dincolo de componenta lui emoțională: un brand local, numit „Produs în Neamț”, care să atragă turiști și mai ales cumpărători. Avem resurse, avem oamenii, avem gospodăriile, trebuie doar organizat totul sub acest brand. Iar municipiul poate ajuta – fie cu zona de desfacere, cu marketing, cu expoziții, cu târg al produselor locale, cu invitații ale ambasadorilor, ale agențiilor de turism, evenimente, concursuri… multe. Și dacă am să ajung primar voi avea grijă ca Piatra-Neamț că fie sufletul acestui proiect. Pentru că tot ce am enumerat mai sus înseamnă bani la buget și bani pentru producători. Înseamnă dezvoltare. Un primar eficient este în primul rând un manager care, ca orice manager, aduce companiei profit și dezvoltare. Asta voi face eu cu toate domeniile orașului, aici v-am dat un singur exemplu. Parteneriatul cu Consiliul Județean este vital pentru Piatra și aș vrea ca oamenii să știe acest lucru”, a explicat Răzvan Cuc.

Un proiect început

La jumătatea lunii iulie, președintele CJ, Ionel Arsene, anunța că a avut deja discuții cu producătorii.

„Astăzi am pus bazele proiectului meu referitor la producătorii din județul nostru: reunirea lor într-un cluster denumit „Produs în Neamț“.
În premieră în județ, am avut o întâlnire cu toți producătorii atestați din Neamț și am discutat despre obiectivele acestui plan.
Vreau să dezvoltăm produsele și serviciile locale din Neamț și să le promovăm în țară și în străinătate. De asemenea, îmi doresc să promovăm produsele bio realizate în zona noastră și să realizăm un brand al clusterului, care să fie promovat la nivel național și internațional.
Județul Neamț trebuie să se impună în fața altor zone ale țării nu doar prin frumusețea lui, prin salba de monumente istorice și lăcașuri de cult, ci și prin produsele pe care le realizează oamenii locului! Vreau să colaborăm cu clustere autohtone și din străinătate, în vederea realizării unor parteneriate strategice.
Sunt convins că voi reuși să formez acest grup al producătorilor locali atestați, iar sintagma „Produs în Neamț“ să devină cartea lor de identitate. Participanții la discuțiile de astăzi s-au arătat interesați de proiectul meu și de aceea îmi exprim optimismul în privința reușitei lui.
Sentimentul de patriotism local, priceperea și spiritul gospodăresc al cetățenilor din județul nostru se vor regăsi în ceea ce va însemna „Produs în Neamț“., a spus la acea data Ionel Arsene. Tema este prezentă și în programul de campanie electorală al președintelui PSD Neamț pentru un nou mandat la cârma Consiliului Județean.

00aaq

Articolul anterior

”VA URMA. Ghid performativ pentru spectator” deschide stagiunea 2020-2021 la Teatrul Tineretului

Articolul următor

Dragoş Chitic: ”În mandatul meu, sănătatea pietrenilor a fost şi va fi o prioritate”

Un comentariu

  • Bună ziua. Nu știu cu citi producători adevărați din Piatra Neamț ați discutat, pentru ca eu sunt un producător de legume care lucrez vreo 12 h deteren și cu mine nu a discutat nimeni nimic deși livrez produse la linia de CARFOOR Piatra Neamț, Roman, Suceava și diferite Marcete din Piatra Neamț.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *