ISSN 2457 - 3973

Referendum pentru demiterea lui Arsene din funcția de președinte al CJ Neamț

Cetățenii județului Neamț ar putea fi chemați, la începutul anului viitor, să hotărască dacă Ionel Arsene merită să își păstreze funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț.

În acest sens vor fi inițiate procedurile de organizare a unui referendum.

Anunțul a fost făcut astăzi, 5 decembrie 2019, de consilierul județean al PMP Neamț, Cristian Ungurianu.

Nu doar Ionel Arsene este vizat pentru ”nesocotirea intereselor generale ale colectivităților locale și neexercitatea atribuțiilor”. Și cei 2 vicepreședinți, Ion Asaftei (ALDE) și Laurențiu Cristinel Dulamă (PMP) ar putea să își piardă funcțiile dacă majoritatea consilierilor județeni va fi convinsă de aspectele semnalate de consilierul Ungurianu.

Vă prezentăm mai jos sesizarea pe care consilierul județean PMP Neamț, Cristian Ungurianu, a depus-o astăzi la Consiliul Județean Neamț:

”Catre: Consiliul Judetean Neamt
In atentia: Secretarului General al Judetului Dl. Bosovici Bogdan

Va rugam prin prezenta sa ne prezentati programul de activitate al presedintelui si al vicepresedintilor Consiliului Judetean Neamt in perioada 01.08 – 30.11.2019.
Pentru aceiasi perioada de timp va solicitam sa ne comunicati durata si numele persoanelor catre care au fost delegate fiecare dintre atributiile presedintelui.
Va solicitam sa numiti cu nume si prenume (dintre presedinte si cei 2 vicepresedinti) persoanele care se fac vinovate pentru incalcarea art.178 alin. 1 din OG privind Codul Administrativ si a art. 25 alin. 1 din ROF al Consiliului Judetean Neamt si anume neconvocarea nici unei sedinte ordinare in lunile septembrie si noiembrie 2019.
In cazul in care identificati ca raspunzator/raspunzatori pe unul sau pe ambii vicepresedinti, initiez astazi 02.12.2019 proiect de hotarare pentru eliberarea din functie a acestuia/acestora. Acest demers se bazeaza pe prevederile art. 239 alin. 1 litera d din OG privind Codul Administrativ privind sanctiunile vicepresedintilor de consiliu judetean pentru abateri grave si repetate savarsite in exercitarea mandatului.
In situatia in care responsabil pentru incalcarea legii este presedintele Consiliului Judetean Neamt, initiez astazi 02.12.2019 proiect de hotarare pentru retragerea indemnizatiei lunare a presedintelui pentru 2 luni. Demersul meu este justificat de art. 233, alin. 1, litera g din OG privind Codul Administrativ.
Deasemeni vom cere sprijinul tuturor cetatenilor Judetului Neamt in vederea organizarii unui referendum pentru incetarea mandatului presedintelui Consiliului Judetean Neamt ca urmare a nesocotirii de catre acesta a intereselor generale ale colectivitatii locale si a neexercitarii atributiilor ce ii revin, potrivit legii.

Consilier Judetean
Cristian Ungurianu”

Consilierul județean al PMP Neamț a pregătit și referatul de aprobare a celor sesizate precum și proiectele de hotărâre care vizează sancționarea conducerii CJ Neamț.

”Catre: Consiliul Judetean Neamt

In atentia: Secretarului General al Judetului  Dl. Bosovici Bogdan

Referat de aprobare

 

Avand in vedere incalcarea repetata a legii savarsita in cadrul Consiliului Judetean Neamt prin neconvocarea niciunei sedinte ordinare atat in luna septembrie cat si in luna noiembrie ale anului 2019, constat ca vinovati de aceste abateri se fac presedintele Consiliului Judetean Neamt prin neindeplinirea atributiunilor ce-i revin personal conform legii si cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean Neamt prin neindeplinirea atributiilor delegate de presedinte in absenta acestuia.

Presedintele Consiliului Judetean Neamt se face vinovat de incalcarea prevederilor OG 57 / 2019 art. 178 alin. 1 , art. 191, alin. 1, lit. a si b, art. 191, alin.3 lit.a., nesocotind astfel interesele generale ale colectivitatii locale prin neexercitarea atributiilor ce ii revin, potrivit legii.

Vicepresedintii Consiliului Judetean Neamt carora le-au fost delegate atributiile presedintelui in interiorul lunilor septembrie si noiembrie se fac vinovati de incalcarea acelorasi prevederi legale prin savarsirea de abateri grave si repetate in exercitarea mandatului.

Avand in vedere ca nu am primit nici un raspuns la adresa inaintata catre Secretarul general al Consiliului Judetean Neamt in data de 2 decembrie 2019, deci nu cunosc perioadele si persoanele carora le-au fost delegate atributiile presedintelui in lunile vizate, solicit supunerea spre aprobarea Consiliului Judetean a urmatoarelor sactiuni:

 

  • eliberarea din functie de vicepresedinte a d-lui Dulama Laurentiu Cristinel in conformitate cu prevederile art. 239 alin.1 litera d din OG 57/2019 privind Codul Administrativ;
  • eliberarea din functie de vicepresedinte a d-lui Asaftei Ion in conformitate cu prevederile art. 239 alin.1 litera d din OG 57/2019 privind Codul Administrativ;
  • retragerea indemnizatiei lunare pentru doua luni pentru dl. presedinte Arsene Ionel in conformitate cu prevederile art. 233 alin.1, litera g din OG 57/2019 privind Codul Administrativ;

Solicit aparatului tehnic al Consiliului Judetean Neamt si presedintelui Consiliului Judetean Neamt initierea a trei proiecte de hotarare, distinct pentru fiecare dintre cei sus-numiti si vizati de sanctiuni.

Consilier Judetean, Cristian Ungurianu

Data: 05.12.2019”

 

 

Articolul anterior

Accident mortal la Zănești

Articolul următor

Un bărbat și-a dat foc la casă cu intenția de a se sinucide

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *