ISSN 2457 - 3973

Restricţii aprobate, marţi – 16 martie, în trei localităţi din Neamţ

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Neamţ a aprobat, marţi – 16 martie 2021, o serie de restricţii în comunele Dochia, Alexandru cel Bun şi Mărgineni.

Decizia a fost luată după ce numărul infectărilor din ultimele 14 zile a adus cele trei localităţi în zona roşie.

Textul hotărârii CJSU Neamţ stabileşte următoarele:

Art. 1. (1) Se interzice organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte în comunele Dochia (4,42), Alexandru cel Bun (3,60) și Mărgineni (3,25) unde se constată că incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.

(2) Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, din comunele Dochia (4,42), Alexandru cel Bun (3,60) și Mărgineni (3,25) unde se constată că incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.

(3) Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc în comunele Dochia (4,42), Alexandru cel Bun (3,60) și Mărgineni (3,25), unde se constată că incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.  Este permisă funcționarea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc, din aceste localități, care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri, doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

(4) Este permisă activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, din aceste localități, doar pentru persoanele cazate în cadrul unităților respective.

(5) Este permisă activitatea operatorilor economici, din aceste localități, care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în exteriorul clădirilor (terase care sunt considerate construcții deschise, conform prevederilor HG nr. 35/2021).

(6) În situația în care operatorii economici de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se află într-una din situațiile menționate în prezentul articol, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective (de tip take away).

Art. 2. (1) Măsurile prevăzute la art. 1 intră în vigoare începând cu data de 17 martie 2021, ora 08.00, pentru o perioadă de 14 zile.

(2) Se mențin măsurile stabilite în precedentele hotărâri ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț, urmând a fi analizate la expirarea perioadei de 14 zile, în funcție de incidența cumulată a cazurilor.

Art. 3. (1) Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț va asigura comunicarea prezentei hotărâri membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și unităților administrativ-teritoriale nominalizate.

(2) Autoritățile administrației publice locale din județul Neamț vor aduce la cunoștință publică prevederile prezentei hotărâri, prin afișarea acesteia pe raza unităților administrativ teritoriale.

 

PREȘEDINTE,

PREFECT

George LAZĂR

Articolul anterior

Direcţia Silvică Neamţ: Anunţ privind licitaţia pentru vânzare de masă lemnoasă pe picior

Articolul următor

Două oraşe şi trei comune din Neamţ sunt în SCENARIUL ROŞU (marţi – 16 martie 2021)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *