• 6 martie 2021

ISSN 2457 - 3973

Revoltă la Poiana Teiului! Contre primar-viceprimar pe închiderea temporară a Școlii din Petru-Vodă!

Comuna Poiana Teiului stă pe un butoi de pulbere după ce, la finalul săptămânii trecute, s-a luat decizia închiderii (temporare) a școlii din Petru Vodă.

Măsura a fost luată după ce mai mulți copii s-au intoxicat, miercuri, cu monoxid de carbon de la soba care asigură încălzirea unității.

În urma controlului s-a constatat că ISU Neamț stabilise încă din noiembrie 2019 măsuri care trebuie luate la sistemul de încălzire, pentru a evita pericolul intoxicării cu monoxid de carbon.

Potrivit autorităților județene, acele măsuri nu au fost puse în practică iar săptămâna trecută a fost doar un pas până la o tragedie.

Conducerea ISJ Neamț a decis suspendarea cursurilor școlare în unitate până la remedierea defecțiunilor însă decizia a luat o altă amploare în comună.

Cele 2 tabere politice, respectiv primarul PSD și viceprimarul ALDE, se acuză reciproc de situația în care s-a ajuns.

Primarul Ana Ancuța a scris pe pagina de facebook că viceprimarul ar urmări închiderea definitivă a școlii și a cerut, subtil, oamenilor să protesteze.

”Nu sunt de acord cu închiderea Școlii de la Petru Vodă. Solicit sprijinul cetățenilor. Astăzi am aflat, în prezența a peste 100 de părinți, planul diabolic făcut de către viceprimarul Enache Paul Constantin și grupul lui de consilieri locali privind închiderea Școlii Petru Vodă. Să-mi fie rușine că eu, primarul comunei, nu am știut ce se pune la cale în spatele meu”, a scris primarul Ana Ancuța.

În replică, viceprimarul Enache a declarat că primarul ”aberează”.

”Dragi cetățeni, mă uimesc aberațiile doamnei Pprimar Ana Ancuța. Dorește ca noi, Consiliul Local, în urma incidentului neplăcut de la Școala Petru Vodă să profite de acest moment. Instigă cetățenii și le spune doar minciuni . Pentru a vota bugetul local fără să ne aducă la cunoștință cum s-au cheltuit în anul 2019 în jur de 5 milioane de lei ( lei noi ), pe motiv că nu poate să dea la școală bani să achiziționeze centrală. Am susținerea domnului prefect George Lazăr că în câteva zile se va remedia problema și se va primi avizul de funcționare al școli Petru Vodă”, a spus viceprimarul Paul Constantin Enache.

Din tot acest război surd pentru putere de la Poiana Teiului reținem doar un singur aspect, cel mai important: miercurea trecută, 5 copii s-au intoxicat cu monoxid de carbon și au fost la un pas de moarte din cauza centralei termice defecte. Despre ei, nu vorbește nimeni!

Articolul anterior

Temperaturi în creștere, în Neamț! Prognoza pentru duminică, 9 februarie!

Articolul următor

Bărbat găsit mort într-un tomberon, în Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *