ISSN 2457 - 3973

Săptămâna Asociației Sens Civic

În data de marți, 9 iunie la ora 12 a avut loc conferința susținută de Asociația Sens Civic la Foișorul Voluntarilor din Parcul Central. În cadrul acesteia s-a discutat în principal despre ce a mai făcut Asociația Sens Civic în ultimul timp, despre ce urmează să se întâmple în ceea ce se numește ”Săptămâna ASC” dar și despre un nou proiect al Asociației, și anume Povestesc Piatra Neamțul, un proiect realizat cu cofinanțarea Primăriei și Consilului Local Piatra Neamț.

”Săptămâna aceasta ne-am propus să fie specială și va conține activități care ne-au consacrat în rândul tinerilor, dar și activități aduse în premieră în Piatra. Printre cele consacrate se regăsesc Seara folk ( vineri, 12 iunie) și Free Hugs (duminică, 14 iunie) iar cele noi sunt Freezemob-ul de miercuri, 10 iunie, prin care vrem să atragem atenția asupra câtorva probleme ale societății și Bancartea de joi, care desigur că se va desfășura joi, 11 iunie și va fi o acțiune ce promovează lectura în rândul tinerilor. Sâmbătă, 13 iunie va avea loc târgul de ONG-uri și JOB-uri de vară, organizat de Consiliul Județean al Elevilor, la care vom fi prezenți atât în calitate de ONG activ, cât și de partener.”, declară Marina Gîrbea, coordonator de voluntari în cadrul ASC.

Depre Povestesc Piatra Neamțul a vorbit Lucian Branea, coordonatorul acestui proiect. Proiectul este dezvoltat de către Asociația Sens Civic, în parteneriat cu Asociația Grow Up Project din Focșani, cu co-finanțarea Primăriei Piatra Neamț. Proiectul Povestesc Piatra Neamțul presupune dezvoltarea unui laborator creativ permanent vizând crearea/colectarea, dezvoltarea şi difuzarea de povestiri privind oraşul într-o varietate de formate artistice (text, foto, video, grafică, instalaţie – concretizate într-o expoziție și spectacole de teatru participativ – cu difuzare şi diseminare online şi offline). Este axat pe un concurs ‘de creație’ derulat online. O serie de concurenți, povestitori talentați, sunt selectați pe parcursul concursului pentru a participa la o serie de ateliere, în special unul pe parcursul căruia sunt instruiți într-o formă spectaculoasă de teatru participativ: teatrul labirint. La finalul acestor ateliere, desfășurate la finalul lunii iulie și începutul lunii august, participanții vor dezvolta un spectacol-test, cu o audiență publică limitată (elevi, părinți, profesori) – care va fi doar o repetiție generală pentru expoziția și spectacolul pe care aceștia le vor dezvolta, utilizând povestiri participante la concurs, în conexiune cu festivitatea de premiere, la finalul lunii septembrie 2015.

”Asociația Sens Civic pregătește multe surprize pentru vara aceasta, care se vrea a fi în forță. Urmează a treia ediție de Recreație cu Sens Civic, un proiect care va fi altfel de data aceasta, plus ceva suprize pentru voluntari, câteva team-building-uri prin care vrem să consolidăm o echipă tare frumoasă și activă ”încheie Anamaria Holotă, purtător de cuvânt Asociația Sens Civic.

Articolul anterior

Ionel Arsene: Un Guvern se dă jos prin Parlament. Orice altă cale este în afara Constituție (comunicat de presă)

Articolul următor

Un alt politician și-a anuțat candidatura la Primăria Piatra Neamț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular