ISSN 2457 - 3973

Săracii-bogații municipiului Piatra Neamț… Cireșe la preț cât două kilograme de carne calitatea întâi! Chiar și așa s-au vândut ca pâinea caldă!

Timid dar sigur, în piețele din municipiul Piatra Neamț – în special în cea din Precista și în Piața Centrală – și-au făcut apariția trufandalele. Pe primul loc se află și anul acesta cireșele! Aduse din Bulgaria sau Grecia, acestea au un preț care îi face pe cei mai mulți să ofteze și să înghită în sec: 40 de lei kilogramul. Cu 40 de lei, o familie trăiește două-trei zile dacă din bani cumpără, spre exemplu, un pui, ulei, ouă, verdețuri și cartofi, și face din acestea mai multe feluri de mâncare.

Acum să nu vă închipuți că cireșele nu au căutare, că altfel nu ar fi pe tarabe. E drept, nici comercianții nu iau foarte multă marfă pentru că cireșele nu rezistă de pe o zi pe alta și pierderea în cazul în care nu ar fi vândute ar fi substanțială. Dar câteva kilograme aduce fiecare tarabagiu.

Am aflat că prețul de achiziție de la depozit este undeva la 35 de lei iar prețul de revânzare pornește dimineața la 45 de lei și scade după orele prânzului, când apare perspectiva să rămână cu ele, la 40 de lei.

Pe tema prețului cireșelor au apărut și bancuri, așa cum îi stă bine românului care a făcut întotdeauna haz de necaz.

”Un aprozar a intrat în faliment după ce un hoț a furat un … pumn de cireșe”, este bancul care deja a făcut înconjorul rețelelor de socializare.

În iunie vor începe să apară în piețe și cireșele autohtone, cu prețuri mai cuminți și gustul tipic românesc.

Articolul anterior

Reuniune la Piatra Neamț a managerilor Grupurilor de Acțiune Locală din regiunea de nord-est. Peste 12 milioane de euro au fost atrase în Neamț prin GAL-uri!

Articolul următor

Directori interimari la Teatrul Tineretului, Complexul Muzeal Județean și Biblioteca ”G.T. Kirileanu”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *