NewsAllert :

Primarul Andrei Carabelea: „Zeci de mii de pietreni nu au astăzi apă din cauza incompetenței, indolenței și nepăsării Apa Serv și a CJ Neamț!”

Cutremur de magnitudine 3,3 produs lângă Piatra-Neamţ (joi, 28 martie)

Vasile Panaite intră în echipa PUSL şi va fi viitorul primar al municipiului Piatra-Neamţ (comunicat de presă)

Un şofer din Piatra-Neamţ a accidentat un pieton şi apoi a fugit de la faţa locului

Carmen Nastasă vine miercuri LIVE, de la ora 20,00, la podastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”

Bărbat din Dragomireşti, salvat de pompieri după ce a căzut într-o fântână adâncă de 15 metri

Apă cu presiune redusă şi risc de întrerupere temporară în cartierul Dărmăneşti (27 martie)

Vasile Panaite este candidatul PUSL la Primăria Piatra-Neamţ! Vrea referendum odată cu localele!

Vasile Panaite face anunţul zilei! Live, de la ora 20,00, la podcastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”!

Sinucidere în Neamţ! S-a închis în autoturism şi apoi şi-a dat foc!

Panică într-un bloc din Piatra-Neamţ după ce un „Dorel” a tăiat ţeava de gaz dintr-un apartament

Se opreşte apa în oraşul Roznov şi comuna Zăneşti timp de 13 ore

Viceprimarul comunei Zănești și mai mulți consilieri locali s-au alăturat USR Neamț

DIICOT Neamţ, prăpăd printre traficanţii de droguri! Două grupări, destructurate de procurorii anti-mafia!

Primarul Andrei Carabelea vine la podcastul „Față în față cu Gabriel Apetrii„ luni, de la ora 20,00

29 martie 2024

ISSN 2457 - 3973

Sărbătoare la Școala Gimnazială ”Nicu Albu”! A XIV-a ediție a Târgului Mărțișorului!

Ultima duminică a lunii februarie aduce, în fiecare an, bucurie şi sărbătoare în Şcoala Gimnazială ,,Nicu Albu’’ din Piatra Neamţ.

Devenit tradiţie şi ajuns la a XI-a ediţie, Târgul Mărţişorului este aşteptat cu nerăbdare de elevi, de profesori şi de părinţi. Iniţiat în urmă cu 11 ani de Asociaţia Părinţilor din Şcoala Gimnazială ,,Nicu Albu’’ Piatra Neamţ, târgul s-a născut din dorinţa părinţilor de a petrece mai mult timp cu copiii lor, de a-i învăţa ce înseamnă tradiţia, frumosul, spiritul de echipă, bucuria succesului. Încă de la prima ediţie s-a remarcat entuziasmul copiilor, dar si surpriza şi plăcerea cu care a fost privită în comunitate o asemenea iniţiativă. Pe parcursul anilor s-au adus îmbunătăţiri atât modului de organizare, cît şi manifestărilor legate de eveniment. De câţiva ani, târgul este precedat de concursul de afişe la care se înscrie fiecare clasă sau grupă de grădiniţă cu un singur afiş. O comisie formată din profesori, părinţi, elevi şi artişti plastici evaluează, după criterii precise, afişele, desemnând unul singur câştigător, care va fi reprodus pe toate documentele manifestării. Toate clasele participante primesc diplome cu premii speciale.

Fiecare clasă amenajează un stand cu materiale legate de tradiţia mărţişorului: mărţişoare, felicitări, desene, picturi, toate realizate de copii şi de părinţi.

Sărbătoarea debutează cu un  program artistic, cântecul, dansul şi voia bună amintind că tinereţea şi copilăria sunt surori bune cu primăvara.

Concursul între standuri mobilizează toată ,,suflarea’’şcolii: de la grupele mici de grădiniţă, la profesori, părinţi, personal auxiliar şi personal nedidactic. Standurile sunt amenajate cu gust şi originalitate, fiind  etapa preferată a copiilor. Juriul, format din profesori, elevi şi părinţi, va realiza un top al celor mai inspirate şi originale abordări în amenajarea standurilor, dar toţi vor primi din partea Asociaţiei Părinţilor plachete şi diplome pentru un aspect cu care au ieşit în evidenţă.

La fel ca în anii trecuţi, printre participanţii la târgul de anul acesta se numără şi şcoli, fundaţii,  organizaţii care desfăşoară acţiuni culturale sau cu caracter umanitar şi sprijin pentru categorii defavorizate. Evenimentul urmăreşte tradiţia ultimelor târguri organizate de Şcoala ,,Nicu Albu’’ dând în continuare publicului posibilitatea de a se întâlni cu o ofertă bogată prin unicitatea şi diversitatea mărţişoarelor, punând accent pe inovaţie, încurajând creativitatea artistică şi meşteşugul capabil să fie reînnoit cu noi particularităţi care să comunice prin expresivitate, imaginaţie, simţ al umorului semnificaţiile mai vechi sau mai noi ale mărţişorului.scoala nicu albu

,,Ne bucurăm că Târgul Mărţişorului în şcoala noastră a ajuns la a XI-a ediţie, pentru noi este o activitate cu tradiţie prin care ne-am câştigat chiar un renume. Ceea ce ne bucură mai mult este plăcerea cu care copiii se implică, entuziasmul cu care se pregătesc, ,,înfrigurarea’’ cu care aşteaptă rezultatele concursurilor, premiile şi laudele. Mulţi absolvenţi revin cu plăcere la noi în astfel de momente şi este o mândrie să vezi că nu au uitat şi continuă să aprecieze activităţile din care au învăţat ceva. Multe persoane din afara şcolii ne trec pragul an de an, pentru a-şi bucura ochii cu adevărate minuni răsărite din mâinile copiilor noştri. Pot spune că dintr-o activitate şcolară, Târgul Mărţişorului din unitatea noastră s-a transformat într-o manifestare a oraşului Piatra Neamţ, bucurându-ne de multe ori de prezenţa autorităţilor judeţului sau ale municipiului. Pentru a vă convinge de toate acestea, nu trebuie decât să veniţi la noi, duminică, 28 februarie 2016, între orele 10.00 şi 14.00. Vă vom oferi mărţişoare. Fie că le veţi lua de drag, pentru a le purta, fie că le veţi dărui, fie credeţi că vă vor aduce noroc sau că vă vor feri de rele, veţi avea de unde alege!’’ a spus Directorul şcolii, profesor pentru învăţămânr primar, doamna Elena –Cristina Antoniu.

 

Articolul anterior

„Citește-mi o poveste!“ se încheie. Începe ”Ora de poveste“!

Articolul următor

Judeţul Neamţ va fi prezent la Târgul de Turism al României

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular