ISSN 2457 - 3973

Sărbătoarea Colegiului Național ”Petru Rareș”, aceeași înaltă ținută și în on-line

Suntem într-o perioadă de tranziție între două epoci de gândire diferite, din punct de vedere educațional. De ceva vreme, suntem obligați să ajungem mai repede în viitor. Dar nu uităm care este scopul educației și instruirii și nici că preocupările principale al perioadei pe care o trăim trebuie să fie menținerea unei stări de echilibru, implicarea profesorilor în crearea identității elevului din spatele ecranului și în formarea deprinderilor de învățare ale elevilor. Această nouă epocă necesită alt tip de abordare educațională, iar dacă ne preocupă viitorul copiilor noștri, trebuie să ne schimbăm așteptările privind activitățile școlare, acum, dar și mai târziu.
În consecință, în ciuda perioadei cu provocări neașteptate pe care o parcurge societatea și comunitatea locală, Colegiul Național Petru Rareș învață și se adaptează, astfel încât activitățile dedicate Zilei Liceului se vor desfășura on line, ținând cont de posibilitățile care ne sunt oferite din punct de vedere legal.
Vineri, 27 noiembrie, este sărbătoarea colegiului (care aniversează 151 de ani de la înființare), a profesorilor, a elevilor și a tuturor truditorilor săi. Vrem să fim prezenți la sărbătoare și anul acesta, așa cum suntem obișnuiți, doar că on line, din motive de securitate medicală.
Profesori, elevi, părinți, invitați, toți cei care doresc să intre pe paginile evenimentelor. O provocare pe care am depășit-o deja cu succes și cu alte ocazii (Săptămâna Școlii Altfel, ori Ziua Porților Deschise din mai 2020, de exemplu).
Vineri, 27 noiembrie 2020, între orele 8 și 22 (conform programului complet ce va fi postat pe site-ul Colegiului Național Petru Rareș), vor avea loc prezentări de piese de teatru ale trupei TeenAct a colegiului (Où sont les enfants?, regia Alina Grigore și Un cuplu mortal, regia Alexandru George Borș), se vor viziona filme (filmul documentar prezentat la aniversarea a 150 de ani a colegiului, filmul retrospectivă a Olimpiadei Internaționale de Astronomie 2019), vor avea loc vizite virtuale, discuții în direct cu foști elevi ai liceului (medicii rezidenți Ana Natalia Dascălu și Lucian Toma), se vor organiza expoziții de desene, un turneu de șah Lichess, un campionat CS:GO, se va inaugura pagina Facebook a proiectului de cooperare cu liceul francez partener.
În prezența invitaților și moderată de prof. dr. Dorina Luminița Drexler, va avea loc lansarea volumului Cronica CNPR 150, recenzată de către prof. univ. Constantin Dram, absolvent al Colegiului. Se vor lansa Anuarul și Revista Colegiului Național Petru Rareș și, un eveniment inedit, se va lansa un photo-book, în două volume, cu evenimentele aniversării de 150 de ani a colegiului.
O lansare la fel de importantă va fi cea a ediției a doua a volumului Acolo, în Filioara a lui Dumitru Almaș, cu o prefață a prof. Mihai Emilian Mancaș. Se vor desfășura și numeroase webinare:
„Antreprenoriatul pe timp de pandemie”, un webinar de educație financiară, invitat Nicoleta Papa,Str. Ştefan cel Mare 4, 610101, Piatra-Neamţ, jud. Neamţ director MID CORPORATE CLIENTS ING AMSTERDAM, un webinar despre hazarduri sociale și biologice. Elevii vor prezenta ecourile sărbătorii 150 CNPR.
Ziua se va încheia cu participarea elevilor și profesorilor colegiului, pasionați de științe, la Noaptea Cercetătorilor Europeni.

LA MULȚI ANI, Petru Rareș, suntem prezenți, bogați în spirit și simțire, și la această aniversare!

Echipa managerială a Colegiului Național ”Petru Rareș”

Articolul anterior

Date noi despre accidentul de la 1 Mai – Piatra Neamț. Victima era pe trecerea de pietoni.

Articolul următor

Liviu Harbuz: Adevărul despre votul referitor la transferul echipamentelor de la Spitalul de la Lețcani către SJU Piatra Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.