ISSN 2457 - 3973

Scandal pe ridicarea gunoaielor din zona Piatra-Neamț! Contractul a fost reziliat!

Adunarea Generală a Asociaților ADI ECO Neamț a decis astăzi rezilierea contractului de colectare, transport si valorificare a deșeurilor pentru Zona 1, din care face parte și municipiul Piatra-Neamt, cu operatorul de salubruzirare Girexim.

Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Piatra-Neamț, cel care spunea încă de acum o lună de zile că are temeri cu privire la modul în care societatea cu sediul în Argeș își îndeplinește condițiile contractuale.

”Spuneam în urmă cu câteva săptămâni că sunt îngrijorat în privinta noului operator, despre care am fost informat că nu și-a îndeplinit clauze importante din contract. Îmi doresc un operator serios care să ofere pietrenilor servicii de colectare și valorificare a deseurilor de calitate și la preturi cât mai bune pentru populație”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Edilul a adăugat că, în urma deciziei de astăzi, firma Brantner va continua să opereze în Piatra Neamt , la tarifele actuale, până la parcurgerea unei noi proceduri de licitație de către ADI ECO Neamt.

”Voi continua să monitorizez cu atenție acest serviciu public foarte important astfel încât să fie derulat în condiții cât mai bune la Piatra-Neamț”, a adăugat Dragoș Chitic.

Ca urmare a implementării Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor, impus de legislaţia europeană, județul Neamț a fost împărțit în 4 zone de colectare a deșeurilor.

În luna ianuarie, în urma licitației, pentru zona 1 care înseamnă municipiul Piatra-Neamț și 26 de comune a fost desemnată firma Girexim Universal S.A., cu sediul în județul Argeș.

A urmat un termen de 90 de zile de preluare efectivă a serviciului după care s-a intrat în prevederile exprese de colectare a deșeurilor.

Potrivit contractului, tarifele rămân la fel!

Rămâne de văzut dacă firma Girexim Universal va contesta în instanță decizia ADI ECO Neamț de reziliere a contractului și care va fi sfârșitul unui eventual demers.

Articolul anterior

Inundații produse în noapte de joi spre vineri în Neamț

Articolul următor

Încep înscrierile la creșele din Piatra-Neamț! Sunt disponibile 320 locuri!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *