ISSN 2457 - 3973

Schimbări radicale în Guvernului Orban! Un singur nemțean apare în listă!

Premierul desemnat Ludovic Orban va depune joi, la ora 16.00, în Parlament, lista cu miniștrii pe care îi propune în viitorul guvern. Luni și marți ar urma să fie audierile în comisiile de specialitate iar spre seara zilei de marți se poate supune votului Parlamentului noul guvern.
Deocamdată, liberalii nu par să aibă suficiente voturi pentru învestirea Guvernului Orban după ce PRO România a anunțat că nu va susține acest guvern.
Potrivit calculelor, până la această oră ar exista doar 208 voturi din cele 233 necesare pentru a trece guvernul însă negocierile continuă, individual, cu parlamentari din zona PSD.
Noul guvern ar urma să fie unul mult mai ”suplu”, cu doar 16 ministere față de 24 câte sunt în cabinetul Dăncilă.
Potrivit ultimului draft, din Guvernul Orban a dispărut un nume al unui nemțean dat ca sigur pentru a prelua portofoliul Dezvoltării Regionale sau a Internelor.
Vicepreședintele PNL, romașcanul Laurențiu Leoreanu nu mai apare pe nici o listă cu propuneri de miniștri.
Rămâne însă un alt nemțean în cabinetul Orban. Este vorba de istoricul Liviu Brătescu, originar din Roman, mutat între timp la Iași.
Liviu Brătescu a fost candidatul PNL la Roman pentru Camera Deputaților în anul 2012 atunci când a avut-o contracandidată pe Elena Udrea. La acea vreme, Udrea a fost susținută chiar de Laurențiu Leoreanu, membru al PDL atunci. Ironia sorții, peste ani Leoreanu avea să devină colegul lui Brătescu și, chiar pe aceeași listă de propuneri ministeriale.
Liviu Brătescu este singurul nemțean rămas pe lista finală a Guvernului Orban. Astăzi, la ora 16.00, totul va fi public.
Până atunci, iată care ar fi propunerile de miniștri:
1. Ministerul de Interne – Marcel Vela, fost preşedinte al Comisiei de apărare şi ordine publică din Senat, în prezent secretar al Senatului. Varianta a doua: Ion Ştefan, deputat PNL de Vrancea.
2. Ministerul de Externe – Bogdan Aurescu, consilier prezidenţial pe politică externă.
3. Ministerul Dezvoltării – Raluca Turcan, prim-vicepreşedintele PNL. Varianta a doua: Robert Sighiartău, secretarul general al PNL.
4. Ministerul Justiţiei – Cătălin Predoiu, deputat, fost ministru al Justiţiei.
5. Ministerul Finanţelor – Florin Cîţu, liderul senatorilor PNL.
6. Ministerul Apărării – Generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major al Apărarii.
7. Minsiterul Sănătăţii – Victor Costache, directorul medical al unei clinici private din Sibiu. Varianta a doua: Horaţiu Suciu, medic cardiolog la Târgu-Mureş.
8. Ministerul Economiei – Virgil Popescu, deputat PNL, vicepreşedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor.
9. Ministerul Educaţiei – Monica Anisie, preşedintele PNL.
10. Ministerul Muncii – Violeta Alexandru, liderul PNL Bucureşti.
11. Ministerul Agriculturii – Adrian Oros, deputat PNL, membru în Comisia de Agricultură.
12. Ministerul Transporturilor – Lucian Bode, deputat PNL.
13. Ministerul Fondurilor Europene – Sorin Maxim, director al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest sau Marcel Boloş, şeful ADR Nord-Vest.
14. Ministerul Culturii – Liviu Brătescu, istoric, prim-vicepreşedintele PNL Iaşi.
15. Ministerul Mediului – Ioan Chirteş, senator PNL. Varianta a doua, ieșeanul Costel Alexe, vicepreşedinte al Comisiei de Mediu din Camera Deputaţilor.
16. Ministerul Tineretului şi Sportului – Cristinel Romanescu, deputat, preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă. Varianta a doua este deputatul Sorin Moldovan, membru în Comisia de Învăţământ, tineret şi sport a Camerei Deputaţilor.

Articolul anterior

PSD Neamț are un nou președinte executiv! Nr. 2 în partid, un nume surpriză!

Articolul următor

La Mulți Ani, Draga Olteanu Matei! Îndrăgita actriță, stabilită la Piatra-Neamț, împlinește astăzi 86 ani! (fișă biografică)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.