NewsAllert :

Primarul Andrei Carabelea: „Zeci de mii de pietreni nu au astăzi apă din cauza incompetenței, indolenței și nepăsării Apa Serv și a CJ Neamț!”

Cutremur de magnitudine 3,3 produs lângă Piatra-Neamţ (joi, 28 martie)

Vasile Panaite intră în echipa PUSL şi va fi viitorul primar al municipiului Piatra-Neamţ (comunicat de presă)

Un şofer din Piatra-Neamţ a accidentat un pieton şi apoi a fugit de la faţa locului

Carmen Nastasă vine miercuri LIVE, de la ora 20,00, la podastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”

Bărbat din Dragomireşti, salvat de pompieri după ce a căzut într-o fântână adâncă de 15 metri

Apă cu presiune redusă şi risc de întrerupere temporară în cartierul Dărmăneşti (27 martie)

Vasile Panaite este candidatul PUSL la Primăria Piatra-Neamţ! Vrea referendum odată cu localele!

Vasile Panaite face anunţul zilei! Live, de la ora 20,00, la podcastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”!

Sinucidere în Neamţ! S-a închis în autoturism şi apoi şi-a dat foc!

Panică într-un bloc din Piatra-Neamţ după ce un „Dorel” a tăiat ţeava de gaz dintr-un apartament

Se opreşte apa în oraşul Roznov şi comuna Zăneşti timp de 13 ore

Viceprimarul comunei Zănești și mai mulți consilieri locali s-au alăturat USR Neamț

DIICOT Neamţ, prăpăd printre traficanţii de droguri! Două grupări, destructurate de procurorii anti-mafia!

Primarul Andrei Carabelea vine la podcastul „Față în față cu Gabriel Apetrii„ luni, de la ora 20,00

29 martie 2024

ISSN 2457 - 3973

Scriitorul Adrian Alui Gheorghe, consilierul onorific pe probleme culturale al președintelui PNL Neamț

Scriitorul Adrian Alui Gheorghe a fost numit consilier onorific pe zona culturală al președintelui PNL Neamț, deputatul Mugur Comanciuc. Anunțul a fost făcut, vineri, într-o conferință de presă, la care, alături de cei 2 a fost și primarul de Piatra-Neamț, Dragoș Chitic. Acesta din urma a amintit proiectele culturale derulate de municipalitate alături de scriitorul Adrian Alui Gheorghe, atâta vreme cât a fost directorul Bibliotecii Județene ”G.T. Kirileanu”, funcție din care a fost ”executat” de PSD.

”Îl asigur pe domnul Adrian Alui Gheorghe că va avea tot sprijinul nostru, al Primăriei dar și al echipei liberale de la Piatra-Neamț, pentru proiectele domniei sale. Sunt convins că exemplul său va fi urmat şi de alte personalităţi ale oraşului şi judeţului, oameni care au performant în domeniile în care activează şi vor să pună în slujba comunităţii priceperea lor. Asta este ceea ce îmi doresc, profesionişti în echipa liberală şi în echipa administrativă. Aşa consider că trebuie să funcţioneze un partid politic, să atragă oameni de valoare care să contribuie la bunul mers al comunităţii”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Liderul PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc – cel care i-a propus scriitorul Adrian Alui Gheorghe să devină consilier onorific – a declarat: ”Vreau să îi mulţumesc pentru pasul pe care îl face şi pentru că faptul că a acceptat o propunere pe care i-am făcut-o Sper să fie o colaborare fructuoasă pentru comunitate. Prin ceea ce a făcut şi ce va face, consider că domnul Adrian Alui Gheorghe poate să aducă plus valoare echipei PNL, judeţului Neamţ şi României în acelaşi timp”.

Scriitorul Adrian Alui Gheorghe a nuanțat decizia sa de a accepta să devină consilier pe zona culturală.

”Sunt aici nu pentru că nu aş avea ce să fac în timpul acesta, nu pentru că aş fi în criză de imagine sau altceva, ci sunt aici după un eveniment major produs în societatea românească. Este vorba de acest 26 mai când a fost un vot covârşitor pentru o Românie liberală. Cred că acum ne-am situat cu adevărat în Europa şi consider că această nouă Românie – România liberală – nu mai este doar între graniţele fizice ci este una mai amplă, care se întinde până acolo unde este fiecare român plecat în perioada din urmă din ţară”, a spus scriitorul Adrian Alui Gheorghe.

Totodată, scriitorul nemțean a transmis un mesaj indirect către membrii comunității să se implice activ și fără rezerve.

”Am venit spre echipa liberală de aici pentru că eu consider că politicul are şi o dimeniune civică în care trebuie să ne implicăm toţi. Nu lăsăm în sarcina politicienilor tot ce se întâmplă în comunitate sau în ţară, în societate. Este necesar să ne implicăm toţi după puterile noastre. Merg pe ideea că Piatra-Neamţ este un oraş cu un trecut liberal, format şi fondat pe o gândire liberală. Nicu Albu a fost unul dintre cei mai performanţi liberali pe care i-a avut România şi norocul nostru a fost că a fost la Piatra-Neamţ. Europa este liberală, România este liberală”, a mai spus scriitorul Adrian Alui Gheorghe.

CV-ul scriitorului nemțean este impresionant iar ultima performanță este nominalizarea, în urmă cu 2 zile, la Premiile Uniunii Scriitorilor din România la secțiunea carte proză.

Articolul anterior

Andra, The Motans, Mihail, Vama şi Cargo la Zilele Oraşului Piatra-Neamţ 2019 (vezi programul complet)

Articolul următor

UPDATE – CODUL ROȘU de furtuni din județul Neamț aduce primele situații critice

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular