NewsAllert :

Vineri – 12 august, Folk pe Biciclete la Piatra-Neamţ! Bicicleală şi concert în aer liber cu intrare gratuită!

43 de milioane de lei alocați de Guvernul Nicolae Ciucă pentru municipiul Piatra-Neamț

Incendiu violent la o societate din Dumbrava Roşie! Pompierii au intervenit 5 ore!

Ionel Arsene (preşedinte CJ Neamţ): „1,4 miliarde lei daţi de Guvernul PSD pentru fiecare comună şi oraş din Neamţ!”

Zece pompieri nemţeni au plecat într-o misiune în Franţa pentru stingerea incendiilor de pădure

Carambol cu 3 maşini pe podul de la Horia, unde sunt lucrări. O femeie a fost rănită.

Au tâlhărit un bărbat din Piatra-Neamț pe care l-au „ajutat” după ce s-a autoaccidentat

Bărbat în comă după ce i-a căzut un bolovan în cap în Cheile Bicazului (FOTO/VIDEO)

FOTO/VIDEO Accident cu 5 maşini în judeţul Neamţ provocat de un tânăr din Piatra Şoimului

Deputatul Leoreanu, revoltat de situația de la Luțca cere nemțenilor să semneze petiția pentru podul refuzat de CJ Neamț

Propunerile privind noile Legi ale Educaţiei vor fi dezbătute la Piatra-Neamţ cu reprezentanţii ministerului

DSP Neamţ: Incidenţa COVID în judeţ a ajuns la 2,41 la mie! În 18 localităţi a depăşit 3 la mie!

Bătrân de 82 ani, spulberat pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamţ de un şofer de 24 ani

FOTO Maşină răsturnată la Răuceşti. Şoferul a fost rănit.

Patru minori din Piatra-Neamţ, cu vârste între 14 şi 17 ani, au tâlhărit mai multe persoane

  • 13 august 2022

ISSN 2457 - 3973

Se clatină Alianța PSD-UNPR?! Președintele Iacoban, șah la vicele Emilia Arcan: ”Așa-zise controale, populiste și abuzive!”

Am luat cunoștință, din mass-media locală, că o echipă de control condusă de doamna Emilia Arcan, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, a demarat verificări în centrele școlare de educație incluzivă din județ și în unele centre pentru persoane cu handicap. Controlul a început la Liceul Tehnologic ”Stefan cel Mare”.

Apreciem că aceste controale sunt necesare și utile, dacă sunt organizate în conformitate cu prevederile legale și au ca obiectiv îmbunătățirea procesului instructiv-educativ și a serviciilor acordate persoanelor cu nevoi speciale, iar împotriva celor vinovați pentru neregulile existente se aplică măsuri disciplinare, inclusiv recuperarea eventualelor pagube produse. Din păcate, constatăm, cu surprindere, că aceste, așa zise controale, au drept scop (nedeclarat dar ușor de descifrat) o anumită creștere a cotei de popularitate pentru cei care le-au organizat, întrucât, nu întâmplător au mobilizat presa și posturile de televiziune să fie de față și să rețină nereguli semnalate și prețioasele indicații date.

Este surprinzător faptul că, de aceste nereguli, doamna Emilia Arcan ia cunoștință abia acum, cunoscut fiind că, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, a avut sub îndrumare și control aceste domenii din octombrie 2012. Mai mult, în nenumărate rânduri i-au fost delegate temporar atribuțiile de președinte al Consiliului Județean Neamț (ex: Dispoziția 26/2013, Dispoziția 132/2014, Dispoziția 161/2014), inclusiv pe cele de ordonator principal de creditecu privire la angajarea, ordonanțarea și plata cheltuielilor, atribuții de a viza pentru ”Bun de plată” documente justificative originale care atestă bunuri livrate, lucrări executate și servicii prestate; orice alte operațiuni prevăzute de actele normative în vigoare în sarcina ordonatorului principal de credite. (Dispoziția nr. 28/15.02.2013 sau dispoziția nr. 52/2014).

Apreciem participarea și implicarea domnului Vlad Ioan Angheluță, Prefectul județului Neamț, în această echipă de control condusă și formată de către doamna Emilia Arcan.

Desigur și prefectul județului Neamț are atribuții și misiuni în bunul mers al activității în acest sesibil și important domeniu – protecția copilului și serviciile de asistență socială în general, dar ele trebuie exercitate în spiritul legii și, când e vorba de copii , acestea trebuie să se desfășoare exclusiv cu acordul reprezentanților legali ai lor.

Din consiliile de administrație ale unităților de învățământ special fac parte consilieri județeni- aici aș nominaliza numai Liceul Tehnologic ”Stefan cel Mare”, din care fac parte domnii Radu Tudorel și Adrian Smarandei, alături de consilierul președintelui, domnul Hanganu Mihai – care au răspunderea și un cuvânt de spus în acest domeniu.

Regretabil este că, în unele cazuri, indicațiile și măsurile dispuse, cum ar fi solicitarea de demisii a unor directori, ar putea fi numite abuzuri și depășiri de atribuții (a se vedea anexa – Demisie).

Consider că aceste acțiuni sunt binevenite, dar trebuie să se desfășoare în interesul persoanelor cu nevoi speciale și nu pentru alte interese.

PREȘEDINTE, Constantin IACOBAN

Articolul anterior

Andrei Ignat: ”Împreună, construim viitorul Pietrei”

Articolul următor

Comunicat de presă Liviu Harbuz

Un comentariu

  • inca odata dl.iacoban face dovada ca este prea mare caciula pentru el.la ce ajuta omului de rand cand vede ca presedintele cj neamt isi inteapa(elegant spus)colega sa vicepresedinta.popularitatea doamnei este facuta de mult pe iacoban il cunosc putin datorita unpr 3%.presedintele trbuie sa fie vazut si simtit in teritoriu si nu la tv.asa ca ce a facut nu este decat o lipsa de diplomatie si deficiente de conducator.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.