ISSN 2457 - 3973

Se îngroașă ”gluma”: Candidatura lui Lucian Micu (PSD) la Primăria Roman, respinsă și de Judecătorie!

Situația devine tensionată în cadrul PSD Neamț după ce 2 candidaturi importante au fost respinse de instanța de judecată, din cauza incompatibilității/conflictului de interese.

Cea mai grea lovitură se prefigurează la Roman, acolo unde Lucian Micu – candidat din partea PSD pentru funcția de primar, a pierdut la Judecătorie procesul împotriva deciziei Biroului Electoral Municipal de a-i respinge candidatura.

Speța – una simplă din punct de vedere juridic – are la bază decizia Agenției Naționale de Integritate care l-a găsit incompatibil. Lucian Micu a atacat în instanță decizia ANI și a pierdut, definitiv, procesul în aprilie 2020. Odată cu acest moment a început să curgă termenul de 3 ani în care nu are voie să candideze sau să fie numit într-o funcție publică.

Pe baza acestei decizii, Biroul Electoral Municipal Roman i-a respins candidatura, Micu a contestat la Judecătorie dar astăzi a pierdut. Probabil urmează și recurs la Tribunal dar în funcție de termenul de pronunțare și de soluție, PSD ar putea rămâne fără candidat la funcția de primar!

La Dochia, instanța de judecătă a respins definitiv dosarul de candidatură a lui Constantin Păduraru (PSD). Și acesta are interdicția de a candida, din cauaza unui conflict de interse stabilit de ANI.

Ieri, și Vali Puică (PSD), candidat la funcția de primar la Borlești a aflat că a pierdut definitiv, în instanță, posibilitatea de a candida.

Ultimele 2 situații se datorează contestațiilor făcute de PNL Neamț la solicitarea președintelui Mugur Cozmanciuc, care a cerut ca legea să fie aplicată la toate nivelurile.

Articolul anterior

Un bărbat beat și fără permis, prins la volanul unei mașini la Girov

Articolul următor

Panică într-un bloc din Roman din cauza unui incendiu izbucnit într-un apartament

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.