NewsAllert :

Iată ce restricții intră în vigoare de duminică seara (25 octombrie) în Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina

UDMR n-are organizație în Neamț, dar are candidați la parlamentare! Levente și Zoltan vor să vă reprezinte!

Petreceri ilegale întrerupte de polițiștii din Neamț! Din seara aceasta intră în vigoare noi restricții!

Șapte focare COVID sunt active în Neamț! La Spitalul Județean Neamț sunt două focare: la UPU și Cardiologie!

Panică la un restaurant din Piatra-Neamț după ce a izbucnit un incendiu

Vezi incidența cazurilor COVID din localitatea ta! Lista cu toate orașele și comunele din Neamț! (vineri, 23 octombrie)

Lista cu toate școlile din Neamț și modul în care funcționează din 26 octombrie 2020

Școli ÎNCHISE 14 zile la Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina! Cafenele, barurile și restaurantele SE ÎNCHID la interior! (video)

Tânăr de 18 ani – mort în accident rutier la Borlești! Mașina s-a rupt în două!

Bărbat scos mort dintr-o fântână din Pângărați

CJSU Neamț aprobă astăzi: școlile din Piatra-Neamț și Bicaz, exclusiv în on-line! Barurile, restaurantele, cafenelele – închise!

Școli închise pe bandă rulantă în Neamț

Dan Manoliu şi Bogdan Tohăneanu deschid listele PRO România – filiala Neamţ la parlamentare

Deputatul Iulian Bulai (USRPLUS Neamț): ”Am depus listele pentru parlamentare cu gândul că nemțenii au înțeles mesajul nostru!”

Municipiul Piatra-Neamț și orașul Bicaz au trecut în SCENARIUL ROȘU! La ce să ne așteptăm?!

  • 26 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Semafor în faţă la UNIC şi treceri de pietoni supra-înălţate la Piatra Neamţ!

Comisia rutieră din cadrul Primăriei municipiului Piatra Neamţ a luat 2 decizii importante pentru siguranţa pietonilor dar şi pentru fluidizarea traficului rutier.

Prima măsură se referă la amenajarea unor treceri de pietoni supra-înălţate, pe care să se amplaseze covoare pietonale. Astfel, prin turnarea de covor asflatic direct pe zona trecerii de pietoni se va crea o denivelare care îi va obliga pe şoferi să încetinească în zonă. Peste acest covor asfaltic se va lipi un covor pietonal, de 3 centimetri grosime, cu o garanţie de 2 ani. Un astfel de covor asfaltic (fără supra-înălţare) a fost amplasat în faţa grădinii zoologice urmând să fie amenajate şi la alte treceri de pietoni cu risc de accidente. chitic3

”Am avut plângeri din partea celor care locuiesc în zona trecerilor de pietoni, unde sunt montate acele cocoaşe din plastic. Noaptea se trece cu viteză şi se aude un zgomot puternic. De asemenea, când trec utilajele de deszăpezire, de multe ori sunt luate înainte aceste cocoaşe. De aceea vom crea experimental o astfel de trecere supra-înălţată în zona bulevardului Republicii. Astfel de treceri de pietoni au fost amenajate cu succes la Târgu Mureş”, a declarat, pentru newsallert.ro primarul interimar Dragoş Chitic.

Municipalitatea încearcă să rezolve şi problema traficului rutier din faţa magazinului UNIC, acolo unde trecerile frecvente ale pietonilor blochează circulaţia rutieră.

”Acolo trec pietonii unul după celălalt şi şoferii sunt nevoiţi să aştepte, ceea ce crează blocaje rutiere în zonă. De aceea vom monta un semafor cu buton care să fie acţionat de pietoni şi astfel să existe un anumit timp de trecere a străzii prin acea zonă. Vom fluidiza circulaţia rutieră iar pietonii vor trece în siguranţă strada”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Un semafor similar funcţionează cu rezultate bune în faţa magazinului Petrodava.

 

(G. APETRII)

Articolul anterior

Cozmanciuc vrea înlesnirea cumpărării locuinţelor ANL

Articolul următor

Soţia primarului de Tazlău s-a sinucis cu arma soţului său!

2 Commentarii

  • Ar trebui un semafor si in Precista la Agricola… vin masini cu viteza dinspre Bicaz… Sunt copii care merg singuri la scoala… multumesc.

  • La toate trecerile de pietoni care asigura accesul copiilor spre scoli ar trebui montate semafoare ca cel de la Petrodava. Exemplu: Liceul “S.H.” de pe Petru Rares, in dreptul Scolii nr.5 din Darmanesti, in dreptul Scolii nr.4 din Precista, la Liceul Cartianu, in zona Orion pt Liceul de Informatica, samd. Sa functioneze doar la orele de varf, daca sunt prea costisitoare, dar sa existe!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *