ISSN 2457 - 3973

Senatorii PSD Neamț l-au votat pe Meleșcanu la președinția Senatului! PNL Neamț: ”Românii, umiliți de această alegere!”

Conducerea PNL Neamț a reacționat dur după ce fostul ministru de Externe, Teodor Meleșcanu – de numele căruia se leagă scandalurile votului din Diaspora – a fost ales președinte al Senatului, la propunerea PSD.

Liberalii aduc aminte faptul că Meleșcanu este direct răspunzător de ”umilirea românilor din Diaspora” în al doilea tur la alegerile prezidențiale, din 16 noiembrie 2014, atunci când a refuzat să suplimenteze numărul secțiilor de votare din străinătate.

”Prin alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția președinte al Senatului, PSD a dovedit că nu a înțeles nimic din lecția alegerilor din 26 mai. În guvernarea PSD, umilirea românilor a devenit criteriu de selecție pentru a fi numit într-o funcție publică. Pe 16 noiembrie 2014, când a avut loc al doilea tur al alegerilor prezidențiale, mii de români din Diaspora au stat ore întregi la cozi pentru a vota sau nu au mai apucat să își exercite dreptul la vot. Teodor Meleșcanu, numit ministru de Externe în locul lui Titus Corlățean, a refuzat să suplimenteze numărul secțiilor de vot pentru românii din străinătate. Scenariul s-a repetat pe 26 mai 2019, când au avut loc alegerile europarlamentare și referendumul pe teme de justiție, convocat de președintele Klaus Iohannis. Diaspora a fost din nou umilită, românii din străinătate fiind nevoiți să stea la cozi uriaşe pentru a putea vota. Foarte mulţi români nici nu au reuşit să îşi exercite dreptul de a vota pentru că secţiile de votare s-au închis în faţa lor. Teodor Meleșcanu, din nou ministru de Externe, a refuzat să ia măsuri pentru a asigura dreptul de vot și nu și-a asumat răspunderea pentru cele întâmplate”, susțin liderii PNL Neamț.

Marți, Teodor Meleșcanu a fost ales președinte al Senatului la propunerea și cu votul senatorilor PSD și o parte din ALDE.

Între cei care l-au votat pe Meleșcanu se numără și senatorii PSD Neamț Emilia Arcan și Dan Manoliu.

Articolul anterior

A murit șoferița implicată în accidentul de la Căciulești! Avea 34 de ani…

Articolul următor

Cinci scandalagii din Roman și Iași au fost reținuți de polițiștii din Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *