NewsAllert :

Florentina Moise: “Agenţia Naţională de Integritate a confirmat că NU sunt în stare de incompatibilitate!”

Eliberări din funcţie şi numiri la conducerea Prefecturii Neamţ

Începe montarea structurii metalice a Spitalului Modular ATI din Piatra-Neamţ

Situaţia infectărilor pe fiecare localitate din Neamţ: cazuri confirmate, vindecate, decese, testate! (marţi – 2 martie 2021)

Sfaturi de la OPC Neamţ pentru cumpărătorii şi comercianţii produselor de Mărţişor

Cutremur de 4,2 grade produs în România, noaptea trecută. Harta seismică de risc include judeţul Neamţ. (foto)

Incidenţa COVID-19 pe fiecare localitate din Neamţ: verde, galben şi roşu! (sâmbătă – 27 februarie)

Marius Novac (PSD): Ce au în comun cei doi viceprimari de Piatra-Neamţ?!

Accesul la E-ON Piatra-Neamţ, doar cu programare on-line! Ce vor face pensionarii sau cei fără internet?

Bărbat salvat de pompierii ISU Neamţ, din fântâna adâncă de 12 metri

Preotul din Neamţ care şi-a prevestit moartea şi a decedat la 40 ani, pomenit de colegii din Constanţa

Florentina Moise (PSD): “Domnule primar Carabelea, continuați, cu obrăznicie, să ignorați prevederile Codului Administrativ!”

Primăria Piatra-Neamţ mută în instanţă meciul cu Prefectura pe alegerea ilegală a viceprimarului Lehăduş

Florentina Moise: “Prefectul a dat dreptate PSD! Primul pas pentru reinstituirea legalităţii în C.L. Piatra-Neamţ!”

Alegerea vicepreşedinţilor CJ Neamţ, contestată la Prefectură

  • 4 martie 2021

ISSN 2457 - 3973

Senatorul Dan Manoliu: ”Putem preveni alte tragedii”

Tragedia de la Spitalul de Urgență Piatra-Neamț ne arată că nu am învățat nici măcar cât să luăm notă de trecere, după ceea s-a întâmplat la Colectiv, în urmă cu cinci ani. Echipa PRO România Neamț transmite un mesaj tuturor celor afectați de incendiul devastator.

“În aceste clipe de cumpănă, PRO România Neamț este alături de toți cei afectați de incendiul din Spitalul Piatra Neamț. Ne rugăm cu toții pentru medicul erou, pentru cei răniți și pentru sufletele celor trecuți în veșnicie într-un mod atât de absurd! Poate nu va mai fi nevoie să moară oameni și ne vom trezi, vom fi toți solidari și vom transforma din temelii această societate! Condoleanțe familiilor îndoliate, însănătoțire grabnică celor răniți. Bunul Dumnezeu să îi odihnească în pace pe cei decedați”, a declarat Dan Manoliu.
În perioada următoare este important ca mobilizarea să fie una constructivă, care să acorde atenție sporită tuturor victimelor, familiilor, dar și refacerii secției ATI a Spitalului Județean Neamț, este de părere senatorul Dan Manoliu. Mai mult, parlamentarul consideră că nu trebuie neglijați nici pacienții care sunt internați acum în spital și cadrele medicale care lucrează în unitatea spitalicească.
“Cauza de la care a pornit efectiv incendiul o vor stabili anchetatorii. Motivul pentru care a devenit posibilă această tragedie o vor dezvălui, cel puțin în parte, tot anchetatorii, dar o putem intui și noi. Prioritar este ca cei responsabili de gestionarea situației medicale și administrative să vorbească aceeași limbă. Și să ofere suportul necesar tuturor celor care vor să dea o mână de ajutor. În plus, nu trebuie neglijat faptul că pacienții internați în celelalte saloane și angajații Spitalului Județean Piatra-Neamț au trecut printr-o traumă. Sper ca autoritățile să aibă în vedere și consilierea psihologică a acestor oameni”, a afirmat
senatorul Dan Manoliu.
Un alt mesaj pe care senatorul Manoliu îl transmite este adresat primarilor din județ: “În fiecare localite sunt clădiri precum spitale, centre de îngrijire, școli etc. Este un bun moment să verificați ceea ce poate nu a fost prioritar până acum: instalația electrică, avizele și autorizațiile, instruirea personalului etc. Este mai bine să fie toate acestea bifate și să nu existe niciodată ocazia de a fi testate în realitate, decât să se ajungă la evenimente nedorite. Putem preveni alte tragedii”.

Articolul anterior

Coliziune între un TIR și un autoturism la Bălțătești. TIR-ul a dărâmat o locuință. O tânără, prinsă sub dărâmături.

Articolul următor

EXCLUSIV Scurgeri de oxigen în salonul ATI – cauza incendiului. Injectomatul a declanșat explozia. (surse din anchetă)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *