ISSN 2457 - 3973

Senatorul Eugen Ţapu a câştigat procesul intenat lui Ionel Arsene. Despăgubirile vor fi donate Spitalului Judeţean.

Ionel Arsene, chemat în judecată de senatorul PNL, Eugen Țapu.

Sumele solicitate drept despăgubiri vor fi donate Spitalului Județean de Urgență Neamț

 

Tribunalul Neamț analizează cererea de chemare în judecată a lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, de către senatorul PNL, Eugen Țapu. Acesta a recurs la justiție ca urmare a declarațiilor calomnioase și profund jignitoare, concepute și distribuite de Ionel Arsene pe o rețea de socializare.

”Am cumpănit bine înainte să inițiez această acțiune, a declarat senatorul liberal. Sunt pentru libera exprimare, însă aceasta nu poate fi confundată cu  jignirea, cu minciuna și calomnia. Când cineva te face infractor, delapidator, te împroașcă cu tot felul de invective, asta nu mai este liberă exprimare. Ne-am obișnuit de multă vreme cu derapajele de comunicare ale lui Ionel Arsene care ani la rând a jignit politicieni, medici, profesori. Cred că un asemenea comportament trebuie stopat, trebuie să existe și decență și responsabilitate”.

În procesul intentat lui Ionel Arsene, senatorul liberal solicită daune morale de un milion de lei. Însă Eugen Țapu nu dorește niciun leu pentru folosul propriu, iar  toate sumele obținute sub formă de despăgubiri vor merge la Spitalul Județean de Urgență Neamț.

”Nu mă interesează banii lui Ionel Arsene, vreau să nu mai jignească de-a valma, încontinuu. Inițial, mă gândisem să-i solicit despăgubiri de un leu. Dar am ajuns la concluzia că este prea puțin, pentru toate mizeriile adunate de-a lungul anilor, așa că am solicitat un milion de lei. Iar dacă instanța va decide că trebuie să plătească despăgubiri, toate sumele vor ajunge la Spitalul Județean Neamț. Acolo este nevoie de multă muncă și mulți bani pentru a reface spitalul, o unitate medicală de care răspunde  în mod direct. Dacă tot a invocat mereu lipsa de fonduri pentru dotări, pentru îmbunătățirea condițiilor de  spitalizare, poate că va plăti din propriul buzunar”, a conchis Eugen Țapu.

Biroul de presă al PNL Neamț

Ca informaţie de ultimă oră, procesul în primă instanţă a fost câştigat de senatorul Eugen Ţapu Nazare. Judecătorii au decis că Ionel Arsene trebuie să îi plătească despăgubiri în valoare de 10.000 lei. Parlamentarul liberal va face recurs pentru ca suma solicitată ca despăgubiri să fie cât mai aproape de un milion de lei.

Articolul anterior

11 localităţi din Neamţ au rămas, miercuri, fără energie electrică

Articolul următor

Un poliţist din Neamţ a murit la doar 55 ani

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *