ISSN 2457 - 3973

Senatorul Răzvan Cuc (PSD Neamţ): “Românii ies în stradă pentru că au ajuns la capătul puterilor!”

Românii ies în stradă pentru că au ajuns la capătul puterilor – consideră senatorul PSD Neamţ, Răzvan Cuc.
Fostul ministru al Transporturilor din guvernarea PSD nu neagă pandemia de COVID-19 dar acuză actuala putere de “incompetență, nepăsare și aroganţă”.
“Toate statele europene – și nu numai acestea – au lucrat pentru a proteja cetățenii și pentru a sprijini companiile afectate de pandemie și de restricțiile impuse peste tot. Miliarde de dolari și de euro au fost îndreptate, rapid și fără nicio ezitare, către oameni și firme. Nimeni nu a fost uitat! În lumea civilizată, toate restricțiile au venit însoțite de măsuri și sprijin. Toate au fost comunicate simplu, clar și cu empatie. La noi, miniștri se bâlbâie, insultă oamenii nemulțumiți, iar în spatele cortinei, beau whisky scump sau își fac fotografii fără mască în remorca unei camionete. Dar cel mai grav lucru este că nu au sprijinit pe nimeni”, a declarat Răzvan Cuc.
Senatorul PSD Neamţ a adăugat că banii împrumutaţi de actuala guvernare nu se regăsesc nicăieri.
“Domnul Cîțu, mai întâi ministru de finanțe, apoi, premier, a împrumutat sume uriașe în numele României. Unde sunt banii? Dar unde sunt ajutoarele pentru agricultorii care au fost loviți și de secetă? Unde sunt banii pentru firmele care au cotizat ani de zile la bugetul de stat, iar acum ar fi avut nevoie de ajutor? Unde sunt paturile de la ATI? Unde sunt banii pentru oamenii care au pierdut zile de muncă sau chiar și-au pierdut locul de muncă? Unde este comunicarea aceea coerentă și empatică ce poate inspira solidaritate? Unde sunt profesioniștii care ne pot spune cât vor dura noile restricții? Nu se poate să închizi tot fără să spui pentru cât timp! Nu poți să stai pe Facebook sau în fața camerelor de televiziune și să spui că românii care au ieșit în stradă sunt „teroriști” sau „fasciști”! Nu poți să rupi, cu dispreț, orice urmă de comunicare cu acești oameni care sunt și ei plătitori de taxe și impozite din care guvernul de azi trăiește, iar „aleșii” fac afaceri pe sprânceană”, a mai spus parlamentarul social-democrat.
Senatorul Răzvan Cuc susţine că românii ies în stradă pentru că “această gașcă instalată la conducerea țării nu a făcut nimic pentru oameni”.
“Taie și îngheață alocații, pensii, salarii, dar nu pun nimic pe masă! Când i-a convenit politic, președintele a îmbrăcat „geaca roșie”. Acum se ascunde după prompter. Iată că dubla măsură se decontează. Demonstrațiile oamenilor nu pot fi confiscate politic, oricât ar încerca cei de la putere să acrediteze această idee. Nu pot fi stigmatizate prin exerciții de manipulare care să redeschidă răni ca antisemitismul sau fascismul. Românii protestează pentru că nu mai pot trăi așa cum trăiesc azi. Incertitudinea, sărăcia, grija că mâine nu vor avea ce pune pe masă, spaima că tinerii și copiii pierd anapoda ani de școală – aceste motive nu pot fi confiscate de nimeni. Iar dacă i se potrivește cuiva cuvântul „terorist”, acesta se potrivește acestor politicieni incompetenți și aroganți care sunt azi la putere, dar sunt incapabili să scrie un singur proiect pentru români”, a conchis senatorul PSD Neamţ, Răzvan Cuc.

Articolul anterior

Neamţ: 131 cazuri noi de COVID-19! Creşte incidenţa în judeţ. Iată situaţia pe fiecare localitate! (miercuri – 31.03.2021)

Articolul următor

Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra-Neamț: „Începem cea mai amplă campanie de curățenie în oraș”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *