ISSN 2457 - 3973

Și-a prevestit moartea Paul Pintilie? Ce i-a scris unui amic cu câteva ore înainte de clipa fatidică!

Nu de puține ori se spune că mulți dintre cei care pășesc în veșnicie își prezic, într-un fel sau altul, moartea. Există numeroase dovezi în acest sens, mai mult sau mai puțin vizibile.

La fel s-ar putea spune și în cazul morții regretabile a antrenorului de karate, Paul Pantilie.

Cu doar câteva ore înainte să sufere infarctul fatal, Paul Pintilie i-a trimis amicului său, fotograful Ionuț Antoniu Lovin (Banderas) un link despre viața tumultoasă a artistei Maria Tănase.

Nu era pentru prima dată când Paul îi trimitea mesaje, cu diverse știri sau materiale, prietenului său. Însă de data aceasta, materialul despre Maria Tănase l-a tulburat complet pe ”Banderas”. Nu a dat însă foarte mare importanță însă câteva ore mai târziu, a înlemnit când a auzit tragica știre.

A redeschis link-ul materialul trimis și l-a citit cu buzele înghețate. Se vobea de viața trăită din plin și sfârșită la doar 50 de ani a artistei. O viață trăită la aceleași dimensiuni și de Paul.

”A băgat cântece de leagăn. A iubit cu foc. A cântat doine. A urcat pe scenă-n mahalale, a primit aplauze-n lux. A fost spioană. Legionarii au interzis-o. De când a debutat și până azi, Radio România n-a scos-o de pe post. A fumat non-stop: și ”americănești”, și ”Mărășești”. Marele Brâncuși a strâns-o-n brațe, Gheorghe Gheorghiu-Dej a primit-o la al său piept. A debutat în film alături de Florin Piersic, Fărămiță Lambru și al lui faimos pian de burtă au acompaniat-o ani de zile. A jelit ca nimeni alta. Repertoriul i-a fost infinit. Când a plecat, 1.000.000 de oameni au dus-o pe ultimul drum, iar televiziunea comunistă i-a urmărit catafalcul. S-a stins la nici 50 de ani, după o viață trăită intens”, începe materialul trimis vineri, la ora 13,54, de Paul.

Dar asta nu era tot în materialul trimis de Paul. Finalul avea cifra 57. Adică vârsta pe care urma să o împlinească pe 30 martie…

”A plecat pe 22 iunie 1963. ”Pasărea măiastră” a lăsat un testament: ”După moarte, corpul nescăldat, numai șters cu alcool să fie la dispoziție medicilor dacă vor considera că este cazul să se folosească de el la autopsie. Una dintre cele două cămăși albe de mătase pe care le am în dulap să fie puse pe sub rochia de pichet albă ce se găsește la spital și care se butonează în spate. Pe cap, să-mi pună pichetul de colțar alb, iar, în picioare, ciorapi albi scurți. (…) Dacă se va putea și nu va fi greu aș vrea ca pe un drum secetos și dornic de apă să se facă o fântână”… Conform martorilor, pe ultimul drum, către ”Bellu”, a fost condusă de peste 1.000.000 de bucureșteni. Pentru prima dată în istorie, comuniștii au permis transmiterea de imagini de la o înmormântare, la tv. Astăzi, locul său de odihnă nu arată prea bine. Cât despre fântână, a existat o propunere, în ”Parcul Tineretului”, pe locul fostei mahalale a Cărămidarilor, de unde Maria își luase zborul. Dar, la 57 de ani de la a sa plecare, havuzul tot n-a apărut la loc secetos”, scria în material.

Un alt moment s-a petrecut pe 30 noiembrie, atunci când Paul Pintilie a postat o fotografie cu un tablou primit cadou (foto jos).

Comentariile de la această postare aveau să se adeverească în mai puțin de 2 luni. Practic, nu mai încape nici un comentariu.

Articolul anterior

Tragedie! A murit antrenorul de karate Paul Pintilie!

Articolul următor

Ce i-a cerut prefectul George Lazăr noului director al Finanțelor din Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *