ISSN 2457 - 3973

Situația actuală a parcărilor de reședință din Piatra-Neamț

Primăria Piatra-Neamț a identificat mai multe amplasamente pentru realizarea de noi locuri de parcare de reședință, care să compenseze locurile de parcare aflate pe raza coridoarelor de mobilitate. Lucrările de amenajare vor începe în perioada următoare.

Astfel, pentru zona Precista au fost identificate patru amplasamente, pe străzile Prof. Ion Negre (intersecție cu strada Al. Lăpușneanu), strada Independenței, strada Emil Costinescu și strada Burebista. Pentru Centru-Dărmănești există propuneri de amenajare pentru strada Ape Minerale, strada Constantin Mătase și strada Mihai Stamatin. În Mărăței au fost identificate terenuri pe străzile Veseliei, Dimitrie Leonida, Mărăței și Anton Vorel. În continuare se caută și alte terenuri pentru amenajarea de noi parcări.

Ne-am preocupat să găsim soluții pentru cetățenii care aveau locurile de parcare de reședință pe coridoarele de mobilitate. Am identificat mai multe terenuri unde vom amenaja noi locuri de parcare, care să compenseze deficitul actual. Pe lângă aceste noi locuri, pietrenii au deja la dispoziție aproximativ 400 de locuri de reședință libere, pe care le pot solicita prin intermediul platformei pe care am lansat-o anul trecut. Căutăm în continuare și alte terenuri care se pretează pentru amenajarea de noi parcări, atât publice cât și rezidențiale.” a declarat primarul Andrei Carabelea.

În toamna anului trecut Primăria Piatra-Neamț a lansat portalul https://parcari.primariapn.ro, o modalitate eficientă și la îndemână pentru contractarea locurilor de parcare rezidențiale. Principalul avantaj al acestei aplicații este reprezentat de gradul de transparență oferit cetățenilor, care au posibilitatea de a vedea în timp real, pe hartă, situația tuturor locurilor de parcare din oraș. De asemenea, doritorii pot contracta un loc de parcare direct din aplicație, fără a se mai prezenta la ghișeu.

În acest moment, în aplicație, sunt disponibile aproximativ 400 de locuri de parcare libere (simbolizate pe hartă cu verde). Alte 197 de locuri sunt în așteptare de cereri (simbolizate cu galben – pentru orice loc liber de parcare se pot primi mai multe cereri de rezervare, timp de 5 zile calendaristice de la data înregistrării primei cereri de rezervare) și 449 de locuri în procedură de atribuire (cerererile de contractare sau prelungire sunt în curs de verificare – locuri albastre). 17.041 de locuri sunt ocupate (au contract valabil și sunt simbolizate cu roșu).

Pietrenii care doresc să contracteze unul dintre cele 400 de locuri de parcare libere o pot face prin intermediul aplicației. Tutorialul de utilizare, care explică toți pașii de urmat, este disponibil aici: https://youtu.be/xcgiw12jb_E.

Articolul anterior

PNL Neamț: ”Incapabilă profesional, preocupată de vendete politice, Florentina Moise trebuie să plece urgent de la conducerea ISJ Neamț”

Articolul următor

Cum să-ți alegi ochelarii de soare în funcție de forma feței

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular