ISSN 2457 - 3973

”Slăbătura” Oana Bulai (PSD) l-a bătut pe ”muntele” Laurențiu Leoreanu (PNL) la Roman

Unul dintre cele mai neașteptate rezultate la alegerile parlamentare din Neamț s-a înregistrat la Roman. În fieful ”muntelui” Laurențiu Leoreanu, fost primar al orașului, parlamentar acum la al doilea mandat și vicepreședinte la nivel național al partidului.

Cine a fost buturuga mică? Sau ”slăbătura” de 40 de kile? Oana Bulai, cea care a preluat organizația PSD Roman doar de câteva săptămâni. O organizație aflată în reconstrucție după plecarea/retragerea/tragerea pe dreapta a unor matusalemici.

Oana Bulai a preluat practic de la zero o organizație măcinată de-a lungul timpului, despre care s-a scris (pe bună dreptate) că a făcut blaturi – pardon, jocuri politice – în marea familie romașcană.

Mulți au luat-o în râs pe Oana Bulai și i-au prevestit o înfrângere usturătoare la Roman, poate cea mai mare din județul Neamț.

Însă lucrurile au stat cu totul altfel. Pas cu pas, fără a lăsa capul jos, Oana Bulai a strâns în jurul ei o echipă cu care a bătut fiecare stradă și bloc din Roman. Iar rezultatele de duminică au confirmat, chiar peste așteptările celor din PSD Roman.

Liberalii s-au văzut înfrânți, după multă vreme, și nu de vreun nume sonor din politica social-democrată, ci de un om pe care îl considerau, poate, la ”și alții”.

La Senat, echipa PSD Roman condusă de Oana Bulai a obținut 30,9%, adică 4.852 voturi. Echipa PNL Roman, cu primarul Leonard Achiriloaie și deputatul Laurențiu Leoreanu a întrunit doar 26,5%, adică 4.156 voturi.

Pentru Camera Deputaților, PSD Roman a primit 4.726 voturi – 30,2%, față de PNL care are 4.485 voturi – 28,6%.

”Vă mulțumesc tuturor celor care mi-ați acordat încrederea voastră! Am obținut cele mai multe voturi în Roman și nu aș fi reușit fără voi! Sunt onorată! Le mulțumesc, fiecăruia în parte, nemțenilor care au votat lista PSD! Mulțumesc echipei mele: cei mai inimoși oameni pe care i-am cunoscut! Am fost norocoasă să am lângă mine oameni formidabili, oameni muncitori, oameni dornici să se implice pentru binele comunității! Vă mulțumesc, dragii mei! Am crezut cu toții în ceea ce am spus. Am vorbit cu voi așa cum vorbim cu familiile și prietenii noștri. Am spus de fiecare dată adevărul. Voi merge în Parlament cu aceleași convingeri cu care am plecat la drum: unitate, nu dezbinare, demnitate, nu umilință și democrație, nu dictatură! Voi munci pentru Neamț și pentru România și nu vă voi dezamăgi”, a declarat Oana Bulai, viitor deputat PSD.

Articolul anterior

Mugur Cozmanciuc: Vom avea un Parlament care va reflecta voința oamenilor care au venit la votul de ieri

Articolul următor

Iată numele viitorilor deputați și senatori din Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *